Μετά από μία δεκαετία μπαίνει ξανά μονοθέσιο της F1 στο Nurburgring – Δείτε ποιος θα είναι ο οδηγός (video)


Η τελευταία φορά που μονοθέσιο της F1 έτρεξε στην «Πράσινη Κόλαση» ήταν το 2013, όταν ο Michael Schumacher οδήγησε το αγωνιστικό της Mercedes στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα του Nurburgring.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/4/2023

H πίστα του Nurburgring Nordschleife φιλοξενούσε αγώνες Formula 1 μέχρι και τη δεκαετία του '70, με τον Sir Jackie Stewart να της δίνει και το προσωνύμιο «πράσινη κόλαση» που μέχρι και τώρα ταιριάζει απόλυτα στη διαδρομή των 20 χιλιομέτρων.

Τώρα, το δάσος του Άιφελ θα γεμίσει ξανά με ήχους κινητήρα μονοθεσίου F1 χάρη στη Red Bull, που θα φέρει ένα από τα παλιότερα μονοθέσιά της και τον Daniel Ricciardo να το οδηγήσει στις 9 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο του 12ωρου αγώνα στην πίστα.

Το Nordschleife σταμάτησε να υποδέχεται την F1 μετά το ατύχημα του Niki Lauda το 1976, που ήρθε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με όλους τους οδηγούς να ξεσηκώνονται και να ζητούν την άμεση αφαίρεσή του από το καλεντάρι.

Για την ιστορία, το ρεκόρ γύρου στο 'Ring είναι 5:19.550, που έγραψε το Porsche 919 EVO, και με δεδομένο ότι ο γύρος του Ricciardo θα είναι αυτό που ονομάζεται 'demo run', είναι μάλλον απίθανο να δούμε αλλαγή σκυτάλης.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε μονοθέσιο εκεί ήταν το 2013, όταν ο Michael Schumacher οδήγησε το αγωνιστικό της Mercedes στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα του Nurburgring, στις αρχές Μαΐου.

Θυμηθείτε τον γύρο του Γερμανού μέσα από την on-board κάμερα στο μονοθέσιο της Mercedes...