Μεταγραφή υψηλόβαθμου στελέχους της Red Bull για τη McLaren


O Rob Marshall θα μεταβεί από τη Red Bull στη McLaren το 2024, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του τεχνικού τμήματος της ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/5/2023

Η McLaren πήρε την απόφαση να αναδιοργανώσει πλήρως το τεχνικό επιτελείο της.

Ξεκίνησε επιλέγοντας να «σπάσει» τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή σε τρία πρόσωπο: τον Πίτερ Προδρόμου, τον Neil Houldey, και τον David Sanchez, που μετά το 2012 επιστρέφει στο Woking.

Τώρα, κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Rob Marshall, ενός ανθρώπου που βρέθηκε πλάι στον Adrian Newey στη Red Bull επί 17 χρόνια.

Ο Marshall θα αναλάβει χρέη τεχνικού επικεφαλής στον τομέα της μηχανικής και του σχεδιασμού αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2024, έχοντας άμεσο συνεργάτη του τον Houldey.

Ο team principal της McLaren, Andrea Stella, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος που ο Rob θα ενταχθεί στη McLaren. Με περισσότερα από 25 χρόνια εργασίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Rob έρχεται κοντά μας με μια πληθώρα τεχνογνωσίας και εμπειρίας, αυξημένη από τη θητεία και το ιστορικό του στη Red Bull Racing.

«Είμαστε μια ομάδα με φιλοδοξία να παλεύει για το πρωτάθλημα, αλλά τις τελευταίες δύο σεζόν δεν έχουμε δείξει μια σταθερή ανοδική τάση από την άποψη της ανταγωνιστικότητας στην πίστα. Τους τελευταίους μήνες, έχουμε εργαστεί για την αντιστροφή αυτής της τάσης. Η προσέγγιση που έχουμε υιοθετήσει είναι ολοκληρωμένη και βασίζεται στην ενίσχυση της ομάδας από πλευράς ανθρώπων και τεχνογνωσίας, μαζί με τα συνεχιζόμενα έργα για την αναβάθμιση της τεχνολογίας και των υποδομών που σύντομα θα καρποφορήσουν.

«Οι άνθρωποι και η κουτλούρα μας είναι οι σημαντικότεροι πόροι μας. Πρόσφατα επενδύσαμε και εργαστήκαμε για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των εσωτερικών ταλέντων που είναι διαθέσιμα στη McLaren, και ήδη αντιλαμβανόμαστε και μετράμε τον θετικό αντίκτυπο. Παράλληλα, ενισχύουμε το ρόστερ μας φέρνοντας νέα ταλέντα.

«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Rob στο εγγύς μέλλον».