Μια βόλτα στο Μονακό που... κόβει την ανάσα με τον «σύγχρονο Senna» (video)


Η εμπειρία της οδήγησης ενός μονοθεσίου Formula 1 στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου είναι μοναδική. Πόσο μάλλον όταν έχεις την ευκαιρία να οδηγήσεις ένα ιστορικό μονοθέσιο, με χειροκίνητο κιβώτιο.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/5/2020

Η εποχή του κορωνοϊου μας έκανε να… εκτιμήσουμε παραπάνω τη σημασία των προσομοιωτών στην καθημερινότητά μας. Χάρη σ’ αυτά τα μηχανήματα, εξάλλου, εξακολουθεί να υπάρχει μια κάποια… δράση, με τα Πρωταθλήματα εικονικής πραγματικότητας που διοργανώνονται.

Ένας Ιάπωνας φανατικός με τη Formula 1 το… τερμάτισε, πάντως! Δημιούργησε τον απόλυτο προσομοιωτή σπιτιού, ο οποίος κινείται κανονικά προς όλες τις κατευθύνσεις, δίνοντας την αίσθηση της πραγματικής οδήγησης μονοθεσίου, και μεταφέροντας μέρος των πραγματικών G στον χρήστη του.

Όμως το προχώρησε κι ένα βήμα πιο μακριά, καθώς πέραν της κλασσικής πλέον χρήσης μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, εξόπλισε τον προσομοιωτή του και με χειροκίνητη λειτουργία στο κιβώτιο! Και ως… κερασάκι στην τούρτα, φόρεσε μια φόρμα της McLaren του 1991 και μια ρέπλικα κράνους του Ayrton Senna και αποφάσισε να κάνει έναν αγώνα στο Μονακό.

Το αποτέλεσμα; Σας αφήνουμε να το κρίνετε εσείς!