Μόνο μία ομάδα θέλει την Cadillac στην F1 – Γιατί αντιδρούν οι υπόλοιπες


H Cadillac έχει βρει αρκετούς πολέμιους στο grid της Formula 1, με τον Michael Andretti να δίνει τη δική του εξήγηση για αυτό το φαινόμενο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/1/2023

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την επίσημη ανακοίνωση της κοινής υποψηφιότητας Andretti και Cadillac για τη σύσταση ομάδας Formula 1, μετά και το άνοιγμα του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, σε νέες συμμετοχές ενόψει 2026.

Παρόλα αυτά, οι αντιδράσεις από τις ομάδες του grid είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που περίμενε η Andretti-Cadillac, αλλά κι ο Ben Sulayem, που πρόσφατα τόνισε πως το σπορ αντέχει «ως και 12 ομάδες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόλις μία ομάδα είναι θετική στον ερχομό της General Motors στο grid, κι αυτή είναι η Alpine, που πιθανώς να προμηθεύσει -προσωρινά- με κινητήρες το νέο εγχείρημα, προτού η Cadillac έχει δικό της υβριδικό μοτέρ.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι πηγές που αναφέρουν πως οι ομάδες πιέζουν για αύξηση του παραβόλου που πρέπει να καταβάλουν οι νέες ομάδες από τα 200 εκ. δολάρια στα 500 εκ. δολάρια, γεγονός που θα καταστήσει σχεδόν αδύνατο για κάθε νέο κατασκευαστή να εισέλθει στο σπορ - όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι.

Μιλώντας στο Forbes, o Michael Andretti τόνισε πως όλα πηγάζουν από την απληστία των ομάδων:

«Έχει να κάνει με τα λεφτά. Αρχικά, θεωρούν πως θα χάσουν το 1/10 των χρημάτων τους από τα τηλεοτπικά, αλλά είναι κι άπληστοι, γιατί θεωρούν πως θα 'κλέψουμε' όλους τους Αμερικάνους χορηγούς.

«Είναι απληστία όλο αυτό, κοιτούν μόνο τους εαυτούς τους και όχι το τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος.»