Νέα «βεντέτα» ανάμεσα στη Red Bull και τη Mercedes, λόγω… Hamilton!


Μπορεί τούτη τη στιγμή η Red Bull και ο Lewis Hamilton να μην είναι πλέον άμεσοι αντίπαλοι για τον τίτλο, αλλά στο τέλος του Σαββατοκύριακου της Βαρκελώνης, ξέσπασε μια μάλλον περίεργη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία τροφοδοτήθηκε από τους αυστριακούς

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/5/2022

Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα De Telegraaf, η οποία είναι συνήθως πολύ καλά ενημερωμένη για τις υποθέσεις της Red Bull, η αυστριακή ομάδα ζήτησε διευκρινίσεις από τη FIA σχετικά με ένα υποτιθέμενο άγγιγμα του Hamilton στην πίσω πτέρυγα της RB18 του Sergio Perez στο parc ferme.

Πέρυσι, μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στο GP της Βραζιλίας και εν μέσω της μάχης τίτλου μεταξύ Hamilton και Verstappen, ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ επειδή άγγιξε την πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου του αντιπάλου του.

Ωστόσο, κοιτάζοντας τις εικόνες που δημοσίευσε ένας λογαριασμός στο Twitter - @LuisArochi24 - φαίνεται δύσκολο να συγκρίνουμε ακριβώς τι συνέβη. Ο Hamilton μάλιστα, ακολουθούμενος από την έμπιστη Angela Cullen, περνάει πίσω από το μονοθέσιο του Perez.

Η εικόνα δίνει την εντύπωση ότι ο Hamilton αγγίζει την πίσω πτέρυγα, ενώ από το βίντεο είναι δύσκολο να είμαστε σίγουροι. Σίγουρα, ωστόσο, δεν φαίνεται να αγγίζει σκόπιμα το αντίπαλο μονοθέσιο, όπως έκανε ξεκάθαρα ο Verstappen πέρυσι.

«Ο Lewis επέστρεψε στα paddock μετά τον έλεγχο ντόπινγκ και δεν άγγιξε κανένα μονοθέσιο», δήλωσε εκπρόσωπος της Mercedes. Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα, η Red Bull αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αρκετές πηγές αναφέρουν ότι όντως έχουν έρθει σε επαφή με τη FIA.