Νέα πολυετής συμφωνία ανάμεσα σε Alfa Romeo και Sauber Motorsport


Alfa Romeo και Sauber Motorsport επέκτειναν τη συνεργασία τους με νέο, πολυετές συμβόλαιο και ετήσιους στόχους.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/7/2021

Alfa Romeo και Sauber Motorsport συνεργάζονται από το 2018, όταν η ιταλική μάρκα εισήλθε στο σπορ ως χορηγός επωνυμίας, μαζί με μία σειρά από οικονομικά και τεχνολογικά οφέλη για την ελβετική ομάδα.

Με το συμβόλαιό τους να λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, οι δύο πλευρές βρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν κι είχε γίνει σαφές από νωρίς πως θέλουν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία.

Σήμερα ήρθε κι η επιβεβαίωση της πολυετούς επέκτασης της συνεργασίας τους, που θα περιλαμβάνει ετήσιους στόχους για την σαφή καταγραφή κι αξιολόγηση της πορείας τους κάθε σεζόν.

Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος Alfa Romeo: «Ως ιστορική ιταλική μάρκα αυτοκινήτων, η Alfa Romeo γεννήθηκε στην πίστα. Σήμερα είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να τιμούμε αυτό το αγωνιστικό DNA τοποθετώντας το στο επίκεντρο του μέλλοντος της μάρκας μας. Η Formula 1 αντιπροσωπεύει ένα εργαστήριο για τον μελλοντικό εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Επιπλέον, το motorsport φέρνει παγκόσμια έκθεση που θέλουμε για ένα επιτυχημένο μέλλον.»

Frédéric Vasseur, επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing ORLEN: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επέκταση αυτής της συνεργασίας. Η Alfa Romeo υπήρξε ένας απίστευτος συνεργάτης τα τελευταία χρόνια και είμαστε ακόμη πιο ενθουσιασμένοι για τα κεφάλαια που δεν έχουν ακόμη έρθει. Οι νέοι κανονισμοί μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά και πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε μεγάλα πράγματα μαζί. Ανυπομονούμε για το μέλλον μας μαζί και για να συνεχίσουμε να κινούμαστε στις πιο μπροστά θέσεις του grid. Αυτή η σχέση είναι επίσης πολύ σημαντική για την εταιρεία μας στο σύνολό της, πέρα από τους δρόμους: η δουλειά που έχουμε κάνει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει δείξει την έκταση των τεχνολογικών και κατασκευαστικών δεξιοτήτων της Sauber Engineering και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Alfa Romeo σε νέα και συναρπαστικά έργα που θα διαμορφώσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.»