Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από την Red Bull Racing (Video)


To ταχύτερο pit stop στην ιστορία της Formula 1 πραγματοποίησε η Red Bull Racing στο βρετανικό Grand Prix, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία σε μόλις 1,91 δευτερόλεπτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/7/2019

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Έτσι, λοιπόν, στο πρόσφατο βρετανικό Grand Prix η Red Bull Racing πραγματοποίησε το ταχύτερο pit stop στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, εκθρονίζοντας την ομάδα της Williams από την κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η διαδικασία αλλαγής ελαστικών στο μονοθέσιο του Pierre Gasly ολοκληρώθηκε σε μόλις 1,91 δευτερόλεπτα, δηλαδή μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου ταχύτερα από το pit stop του Felipe Massa το 2016 στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Μπορεί, λοιπόν, ο Γάλλος πιλότος της Red Bull Racing να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και σε απόσταση 34 δευτερολέπτων από τον νικητή L. Hamilton, ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το συγκεκριμένο Grand Prix θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη τόσο του ίδιου όσο και της ομάδα των μηχανικών του που κατάφεραν να σημειώσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.