Νικητής ο Max Verstappen στο Silverstone


O Max Verstappen, με το μονοθέσιο της Red Bull Racing, τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο εφετινό Grand Prix του Silverstone, αφήνοντας πίσω του τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas με τις δύο Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/8/2020

Η στρατηγική των pit stops για την αλλαγή ελαστικών και η οδηγική ικανότητα του Max Verstappen ήταν ο συνδυασμός που τον έφερε στην πρώτη θέση του «Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020», το οποίο διεξήχθη για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στη βρετανική πίστα. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Racing έκανε μια καλή εκκίνηση και από την τέταρτη βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton. Η επιλογή να εκκινήσει στο Grand Prix με σκληρή γόμα ελαστικών απέδωσε και του επέτρεψε να κάνει ένα pit stop και να πάρει την καρό σημαία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton με τη Mercedes έπειτα από έναν αγώνα στον οποίο χρειάστηκε να κάνει δύο pit stops για αλλαγή ελαστικών. Ο Βρετανός πιλότος πίεσε σε όλη τη διάρκεια του Grand Prix αλλά, όσο ήταν πρώτος, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ικανή διαφορά από τον Verstappen (ώστε να έχει πλεονέκτημα στο pit stop), ούτε να τον φτάσει στο τέλος, όταν είχε καινούργια ελαστικά.

Τρίτος ήταν ο ομόλογός του Valtteri Bottas ο οποίος και αυτός είχε στρατηγική δύο pit stop από την ομάδα του. Ο Φινλανδός παρέμεινε πρώτος κατά τη εκκίνηση του αγώνα, καθώς εχτές είχε την pole position, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Στην ομάδα της Ferrari υπήρξαν ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Charles Leclerc τερμάτισε στην τέταρτη θέση και το πανηγύρισε, όμως ο Sebastian Vettel (φωτογραφία επάνω) δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 12η θέση. Ο Γερμανός πιλότος της Scuderia δεν έκανε καλή εκκίνηση αφού στην πρώτη στροφή του αγώνα είχε ένα τετακέ που τον έριξε στη τελευταία θέση. Επίσης, παραπονέθηκε και για τη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του σε ό,τι αφορά τη χρονική περίοδο που επέλεξε για την πρώτη αλλαγή ελαστικών. Τέλος, ο Nico Hülkenberg, ο άνθρωπος των χθεσινών χρονομετρημένων δοκιμαστικών οποίος εκκίνησε από την τρίτη θέση, τερμάτισε έβδομος.  

Μετά τoν αγώνα ο Max Verstappen δήλωσε: «Δεν το ανέμενα αυτό, από την αρχή. Όμως, όταν περάσαμε το χρονικό όριο για το πρώτο pit stop βλέπαμε ότι τα ελαστικά ήταν σε καλή κατάσταση. Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, είχαμε μια εξαιρετική ημέρα, όλα πήγαν σωστά και ομαλά».

Ο Lewis Hamilton ανέφερε ότι πλέον η ομάδα του πρέπει να δουλέψει περισσότερο από ό,τι ως τώρα, λέγοντας: «Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Σίγουρα ήταν απρόσμενος ο ρυθμός φθοράς των ελαστικών που αντιμετωπίσαμε. Όμως είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα εργαστεί όσο πιο σκληρά γίνεται, όπως δεν το έχουμε κάνει ως τώρα».

Τέλος, ο Valtteri Bottas δεν έκρυψε τη πικρία του για το αποτέλεσμα, δηλώνοντας: «Είναι πολύ απογοητευτικό να ξεκινάς από την pole position και να τερματίζεις τρίτος, δεν είναι ό,τι ιδανικότερο. Όποτε άρχιζα να πιέζω, τα ελαστικά διαλύονταν. Εμείς είχαμε μεγάλη φθορά την οποία δεν είχαν στη Red Bull».

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την κατάταξη του «Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020».

Η βαθμολογία για το Πρωτάθλημα των Οδηγών διαμορφώθηκε ως εξής:

Ακολουθεί η βαθμολογία για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.