O Alonso απολαμβάνει την επιστροφή του στη Formula 1, παρά τα αποτελέσματα


Ο Fernando Alonso δηλώνει πως απολαμβάνει κάθε Grand Prix, παρά τις αρχικές δυσκολίες με την Alpine.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/6/2021

Ο Fernando Alonso επέστρεψε φέτος στη Formula 1, μετά από τη διετή αποχή του από το σπορ, οδηγώντας για λογαριασμό της Alpine.

Η τρίτη του φορά όντας οδηγός του Enstone δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, με δεδομένο ότι οι Γάλλοι βρίσκονται χαμηλότερα στο midfield από όσο θα ήθελαν, ή επεδίωκαν μετά την περυσινή σεζόν.

Παρόλα αυτά, ο δύο φορές πρωταθλητής μοιάζει να μην έχει χάσει το κίνητρό του ή την διάθεσή του να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που πιστοποίησε και με δηλώσεις του πριν το επερχόμενο Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν:

«Νιώθω καλύτερα από ότι περίμενα, νιώθω χαρούμενος που γύρισα.

«Απολαμβάνω κάθε τριήμερο πάρα πολύ, απολαμβάνω την οδήγηση, και όταν δεν έχουμε αγώνα κάποιο σαββατοκύριακο, μου λείπει.

«Οπότε τώρα έχουμε τρεις αγώνες από την Γαλλία ως την Αυστρία, θα τους απολαύσω γιατί μ'αρέσουν τα συνεχόμενα Grand Prix.»

Όταν του ζητήθηκε από το TheRace.com να επεκταθεί επ' αυτού, ο Ισπανός απάντησε:

«Τα δύο χρόνια που έμεινα μακριά από το σπορ ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Μετά από 18 συνεχόμενες σεζόν στη Formula 1, ήταν πολύ μεγάλο το βάρος, και είχα και στο μυαλό μου να αγωνιστώ στο Le Mans, στη Daytona, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, κτλ.

«Έπρεπε να κάνω αυτά τα πράγματα για να είμαι χαρούμενος και να νιώσω ελεύθερος. Ένιωθα σαν να χάνω χρόνο στη Formula 1 τις τελευταίες χρονιές πριν το 2018. Οπότε, αφού έκανα όλα όσα ήθελα να κάνω, μπορώ να απολαύσω κάθε σαββατοκύριακο που περνάω εδώ.

«Ένας λόγος που επέστρεψε είναι κι η ομάδα. Η ομάδα είναι τρομερή. Είναι σαφές τι ατμόσφαιρα επικρατεί και τι κίνητρο υπάρχει στο Enstone και το Viry, πόσο σκληρή δουλειά γίνεται από όλους, πώς προσεγγίζουμε κάθε τριήμερο, πώς αντιδρούμε στις καλές και τις κακές στιγμές.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι και προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα κάθε εβδομάδα.»