Ο Alonso εξηγεί τους στόχους του για το Καναδικό GP: «Θα επιτεθούμε στην πρώτη στροφή»


Ο Fernando Alonso ξεκινά τον αγώνα του Μοντρεάλ από τη δεύτερη θέση, κι εξηγεί πώς θα προσεγγίσει αυτήν την ευκαιρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/6/2022

Ο Fernando Alonso οδήγησε εξαιρετικά στις δύσκολες, βρόχινες συνθήκες των κατατακτηρίων του GP Καναδά, και θα εκκινήσει τον αποψινό αγώνα (21:00 Ελλάδας) από τη δεύτερη θέση του grid.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός δις πρωταθλητής θα βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης από το 2012 και το Γερμανικό GP στο Hockenheimring τότε.

«Ρεαλιστικά, θα έλεγα ότι μπορούμε να παλέψουμε για τις πρώτες πέντε θέσεις,» είπε ο οδηγός της Alpine για τις προσδοκίες του για τον αγώνα στη συνέντευξη Τύπου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές.

«Ξεκινάμε από μία πολύ καλή θέση, αλλά ξέρουμε τους περιορισμούς μας και είδαμε ήδη σε πολλούς αγώνες τη Ferrari ή τη Red Bull να ξεκινούν τελευταίοι ή να έχουν κάποιο κλατάρισμα, και παρόλα αυτά να τερματίζουν με διαφορά μπροστά μας.

«Οπότε, πιστεύω ότι οι τέσσερις πρώτες θέσεις είναι κλειδωμένες. Επομένως η πέμπτη θέση είναι σαν νίκη για εμάς και μάλλον εκεί πρέπει να στοχεύσουμε.»

Όσο για το πώς θα προσεγγίσει την εκκίνηση, ο πάντα εξαιρετικός σε αυτή τη φάση του αγώνα Alonso δήλωσε:

«Στην πρώτη στροφή, θα επιτεθούμε στο μέγιστο! Και μετά μπορούν [ο Verstappen και ο Sainz] να παλέψουν μεταξύ τους. Αλλά θα ήταν ωραίο να πάρω την πρωτοπορία του αγώνα.»