Ο Ben Sulayem αποχωρεί από τα της F1 - Στην θέση του ο Τομπάζης


Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem σταματά να ασχολείται με τα ζητήματα της Formula 1, δίνοντας τη σκυτάλη στον Νικόλα Τομπάζη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 8/2/2023

Ο Mohammed Ben Sulayem έχει πλέον 14 μήνες στην προεδρία της FIA, και -για τον ίδιο- ήρθε η ώρα να πάψει να ασχολείται άμεσα με τα θέματα που αφορούν τη Formula 1.

Ο Εμιρατινός είχε τονίσει πριν καν εκλεγεί πως θα αποχωρήσει από την άμεση εμπλοκή του με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα όταν θα συγκροτείτο μία ομάδα που θα αναλάμβανε αυτές τις αρμοδιότητες.

Φαίνεται πως αυτό έχει γίνει, με τον ίδιο να παραδίδει τη σκυτάλη στον Νικόλα Τομπάζη, που πρόσφατα προήχθη σε επικεφαλής πρωταθλημάτων μονοθέσιων εντός της FIA.

«Το μανιφέστο του Προέδρου καθόριζε ξεκάθαρα αυτό το σχέδιο πριν εκλεγεί», είπε στο Autosport εκπρόσωπος της FIA.

«Δεσμεύτηκε για 'τον διορισμό ενός CEO της FIA για να παρέχει μια ολοκληρωμένη και ευθυγραμμισμένη λειτουργία», καθώς και «να εισαγάγει ένα αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης' κάτω από 'μια ηγετική ομάδα επικεντρωμένη στη διαφάνεια, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη'.

«Αυτοί οι στόχοι, καθώς και η ανακοίνωση της νέας δομής του Τμήματος Μονοθεσίων, έχουν προγραμματιστεί από την αρχή αυτής της Προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της FIA έχει μια ευρεία αρμοδιότητα που καλύπτει το εύρος του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και της κινητικότητας και τώρα που ολοκληρώθηκε η δομική αναδιοργάνωση στη Formula 1, αυτό είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα».