Ο Charles Leclerc αναβιώνει το παρελθόν της Ferrari με την 'Spaghetti' 312 F1 (photos)


O Charles Leclerc βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Ferrari 312 F1 με το παρατσούκλι 'Spaghetti' λόγω της διάταξης των εξατμίσεών της - ιδού ο λόγος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: Ferrari, Ferrari Magazine
  • 21/9/2022

Η Ferrari έχει μία σειρά χιουμοριστικών βίντεο με τους οδηγούς της, Charles Leclerc και Carlos Sainz, που ονομάζεται 'C2 Challenges'. 

Σε ένα από τα επεισόδια της περυσινής σεζόν, ο Leclerc μαγείρεψε ένα από τα αγαπημένα του ιταλικά φαγητά, την καρμπονάρα, αλλά με κοφτό μακαρόνι, κι όχι το γνωστό spaghetti, δίνοντας τη νίκη της σχετικής δοκιμασίας στον Sainz.

Μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Μονεγάσκος είχε την ευκαιρία του να χρησιμοποιήσει... spaghetti.

Βρέθηκε στην πίστα του Φιοράνο, δίπλα στο εργοστάσιο της Scuderia στο Μαρανέλο, και οδήγησε την 312 F1, το μονοθέσιο της ομάδας από το 1966 ως το 1969, που λόγω της διάταξης των εξατμίσεών της πήρε το προσωνύμιο 'Spaghetti'.

Οι εξατμίσεις συνδέονταν με τον θηριώδη 3λιτρο, V12 κινητήρα απόδοσης 415 PS, ενώ ήταν βαμμένες σε λευκό χρώμα για να θυμίζουν ένα πιάτο spaghetti.

Ο Μονεγάσκος δήλωσε για αυτήν την εμπειρία:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την ευκαιρία. Το να πηγαίνω από την F1-75 μου στην 312 F1 είναι σαν να αλλάζω άθλημα, αν και ο ενθουσιασμός που αποκομίζεις από την οδήγηση οποιασδήποτε Ferrari είναι πάντα ο ίδιος. Αλλά πραγματικά απόλαυσα τα πάντα σε αυτήν την Spaghetti.”