O Covid-19 λύγισε τον Hamilton


Με μελανά χρώματα περιέγραψε την πορεία της υγείας του L. Hamilton o Τ. Wolf θέτοντας υπό αμφισβήτηση την παρουσία του Βρετανού στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

  • 5/12/2020

Μακριά από τις αγωνιστικές δραστηριότητες για δεύτερη συνεχή εβδομάδα είναι πολύ πιθανόν να μείνει ο L. Hamilton, η πορεία της υγείας του οποίου δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Ο Βρετανός διαγνώστηκε θετικός στον Κορωνοϊό και έκτοτε παραμένει σε απομόνωση χάνοντας το Grand Prix του Sakhir. Και ενώ όλοι περίμεναν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 να ανακάμπτει και να παίρνει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ήρθαν οι δηλώσεις του T. Wolff να δημιουργήσουν αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας δήλωσε ότι ο L. Hamilton δεν αισθάνεται καλά και πως προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η υγεία του Βρετανού.

Μάλιστα ο T. Wolff εστίασε και στην ψυχολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά από το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2007 που είναι αναγκασμένος να απέχει από έναν αγώνα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας που ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, o L. Hamilton είναι αναγκασμένος να παραμείνει σε απομόνωση για 10 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αν η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιωθεί και μάλιστα σημαντικά τότε ίσως χάσει και το επόμενο και τελευταίο Grand Prix της σεζόν που θα διεξαχθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο Abu Dhabi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο L. Hamilton είναι ο τρίτος πιλότος της Formula 1 που βρίσκεται θετικός στον Covid-19, καθώς την ίδια «τύχη» είχαν οι S. Perez και L. Srtroll.  

Διαβάστε ακόμα:

Lewis Hamilton: Οι άγνωστες πλευρές της μεγαλειώδους πορείας του