Ο Daniel Ricciardo ανεβαίνει στον πίνακα και παραδίδει... μαθήματα οδήγησης (video)


Δείτε τον Αυστραλό πιλότο της Formula 1 να μεταμορφώνεται σε δάσκαλο οδήγησης και να «καίει» ελαστικά στην πίστα Willow Springs.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Daniel Ricciardo - YouTube
  • 1/11/2022

Παρόλο που ο Daniel Ricciardo δε θα βρίσκεται στο grid της Formula 1 το 2023, αυτό δε σημαίνει ότι η σχέση του με τα αυτοκίνητα και την οδήγηση σταματά. Ο Αυστραλός διατηρεί τη δική του σειρά video στο κανάλι του στο YouTube, με τίτλο No Brakes, στην οποία οι ακόλουθοί του μπορούν να τον παρακολουθήσουν και άλλες πτυχές της ζωής του, πέρα από την καθαρά αγωνιστική του δράση.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, το 15ο της σειράς, ο Ricciardo αναλαμβάνει το ρόλο δασκάλου οδήγησης, και παρουσιάζει τον... σωστό τρόπο να οδηγήσει κανείς σε πίστα. Πολλοί θα περίμεναν ότι αυτό θα προϋπέθετε την τοποθέτηση του αυτοκινήτου ακριβώς πάνω στην κορυφή της κάθε στροφής, το γνωστό σε όλους 'apex', όμως ο οδηγός έχει διαφορετική άποψη. «Έχουμε 2022, ας μην κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Ricciardo.

Ο Αυστραλός κάνει drift στην πίστα Willow Springs στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και «καίει» αρκετά σετ ελαστικών, τονίζοντας ότι αυτό είναι το αντίθετο απ' ό,τι προσπαθούν να κάνουν οι ομάδες στην F1, δηλαδή να εξοικονομήσουν όσα περισσότερα σετ ελαστικών μπορούν.

Δείτε τον Ricciardo σε ρόλο... καθηγητή οδήγησης: