Ο Hamilton ανοίγει φιλανθρωπικό ίδρυμα και δωρίζει 23 εκ. ευρώ


Ο Lewis Hamilton ανοίγει ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση μη προνομιούχων παιδιών στο motorsport, και έχει ήδη δεσμευτεί με δωρεά ύψους 23 εκ. ευρώ.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/7/2021

Το Mission 44 είναι η νέα φιλανθρωπική προσπάθεια του Lewis Hamilton, σε συνεργασία με τη Mercedes F1.

Στόχος της, να δώσει την ευκαιρία σε άτομα από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα ή χώρες να μπορέσουν να ανελιχθούν στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μάλιστα, ο 7κις πρωταθλητής έχει ήδη δωρίσει 23 εκ. ευρώ για τον σκοπό.

Θα ενοποιηθεί με το Ignite, την αντίστοιχη προσπάθεια από την πλευρά της Mercedes.

Η Mission 44 ιδρύθηκε μετά τα ευρήματα της Επιτροπής Hamilton, η οποία κατέληξε -μεταξύ άλλων- πως στο motorsport στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις το 2% των εργαζομένων είναι μη-λευκοί.

Toto Wolff, CEO Mercedes F1: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούσε επιτέλους να μιλήσουμε για τα σχέδιά μας για την πρωτοβουλία Ignite. Το άνοιγμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το να γίνουμε μια πιο ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς ομάδα είναι θεμελιώδεις για τις αξίες της ομάδας μας και, με την πλήρη υποστήριξη της Mercedes-Benz, δεσμευόμαστε να κάνουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και χτίζοντας μια πλατφόρμα από την οποία οι μελλοντικές γενιές μπορούν να έχουν πρόσβαση και να απολαύσουν το φανταστικό μας άθλημα. Το Ignite θα συμπληρώσει το πρόγραμμα Accelerate 25 της Mercedes και μέσω αυτών των πλατφορμών ελπίζουμε να δούμε πολύ περισσότερα ταλέντα από κοινωνικές ομάδες που δεν εκπροσωπούνται ιδιαίτερα, να συμμετέχουν στην ομάδα μας και να αναλαμβάνουν πόστα στην ευρύτερη βιομηχανία μηχανοκίνητων αθλημάτων.»

LewisHamilton: «Η Mercedes υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό τη φιλοδοξία μου να βελτιώσω τη διαφορετικότητα στον κλάδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που, μέσω του Ignite, μπορούμε να συνεργαστούμε επίσημα για να το επιτύχουμε. Τα διαφορετικά εργατικά δυναμικά όχι μόνο είναι πιο επιτυχημένα αλλά και είναι επίσης η ηθικά σωστή προσέγγιση για οποιονδήποτε κλάδο. Τα ευρήματα της Επιτροπής Hamilton μας έδωσαν μια φανταστική βάση για να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας και είμαι πεπεισμένος ότι το Ignite θα οδηγήσει σε πραγματική, απτή αλλαγή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για 15 χρόνια, έχω παραμείνει ένας από τους λίγους μαύρους στη Formula 1 και είμαι περήφανος που η προσπάθειά μου με τη Mercedes πρόκειται να το αλλάξει προς το καλύτερο.»