O Hamilton δεν ανησυχεί με το αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε στο Silverstone


O Lewis Hamilton μένει περισσότερο στην πρόοδο που έχει κάνει η Mercedes στους τελευταίουςς αγώνες και αφήνει στην άκρη τα στατιστικά. 

  • 5/7/2022

Το πέσιμο της καρό σημαίας στην πίστα του Silverstone δημιούργησε ένα αρνητικό ρεκόρ για τον Lewis Hamilton ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Formula 1 συμπληρώνει 10 αγώνες σε μία σεζόν χωρίς να έχει πάρει νίκη.

Θυμίζουμε ότι ο Βρετανός πιλότος ξεκίνησε την πορεία του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ το 2007 με την McLaren έχοντας στο πλευρό του τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fernando Alonso.

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και πέρυσι ο Hamilton κατάφερνε να σημειώσει την πρώτη του νίκη σε κάθε πρωτάθλημα τουλάχιστον με τη συμπλήρωση 10 αγώνων, κάτι όμως που δεν μπόρεσε να επαναλάβει και φέτος αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Mercedes και τα οποία δείχνει σιγά-σιγά να τα αντιμετωπίζει.

Φέτος η κορυφαία θέση που έχει πετύχει είναι η τρίτη την οποία έχει επαναλάβει σε τρεις διαφορετικούς αγώνες, στο Μπαχρέιν, στον Καναδά και στο Silverstone.

Θυμίζουμε ότι το 2009 αλλά και το 2013 ο Lewis Hamilton είχε σημειώσει τις πρώτες του νίκες στον 10ο αγώνα των δύο πρωταθλημάτων, όπου συμπτωματικά και στις δυο περιπτώσεις ήταν στο Grand Prix της Ουγγαρίας.

«Δεν είναι και τόσο ξένο το συναίσθημα της απουσίας της νίκης. Σίγουρα υπήρξαν και άλλοι περίοδοι στην καριέρα μου όπου δεν είχα νίκες για μεγάλα διαστήματα. Το σημαντικότερο είναι η πρόοδος που έχουμε κάνει τους τελευταίους αγώνες και η οποία μάς δίνει ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες στιγμές. Το αυτοκίνητο έχει προοπτικές και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην τα παρατάμε», δήλωσε ο Lewis Hamilton ερωτηθείς για τα συναισθήματά του σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε.