Ο Hamilton στην pole position, στην Imola


O Lewis Hamilton, με το μονοθέσιο της Mercedes-AMG Petronas F1, θα εκκινήσει πρώτος στο αυριανό Grand Prix της Formula 1, το οποίο διεξάγεται στην πίστα «Autodromo Enzo e Dino Ferrari», στην Imola.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/4/2021

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes-AMG πήρε την pole position (την 99η στην ως τώρα καριέρα του στη Formula 1) στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του «Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made», όπως ονομάζεται επίσημα το Grand Prix της Ιταλίας. Ο Lewis Hamilton οδήγησε προσεκτικά, αλλά με γρήγορο ρυθμό, και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των χρονομετρημένων δοκιμαστικών βρέθηκε ο Sergio Perez (φωτογραφία κάτω) με το μονοθέσιο της Red Bull Racing Honda. Ο Μεξικανός πιλότος, ο οποίος πήγε εφέτος στην ομάδα, έκανε έναν ταχύ γύρο και άφησε πίσω του, στην τρίτη θέση, τον ομόλογό του Max Verstappen.

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Charles Leclerc (κάτω) με τη Ferrari, κάτι που ευχαριστεί τους tifosi τόσο στην Ιταλία όσο και σε όλο τον κόσμο, καθώς είδαν ότι η «Scuderia» εμφανίστηκε με βελτιωμένο μονοθέσιο σε σχέση με πέρσι.

Πέμπτος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το ιταλικό Grand Prix βρέθηκε ο Pierre Gasly, με το μονοθέσιο της Scuderia AlphaTauri Honda, ο οποίος έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο του. Τέλος, από την έκτη θέση στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo, με τη McLaren F1 Team.

Να σημειώσουμε ότι ο Lando Norris, ο έτερος πιλότος της McLaren, θα εκκινήσει πίσω του (έβδομος), όμως αυτή η θέση αδικεί την προσπάθειά του. Ο Norris είχε χρόνο εντός της πρώτης τριάδας, όμως αυτός ακυρώθηκε επειδή σε μια στροφή πάτησε εκτός του ορίου της πίστας. 

Τέλος, ο υιός Carlos Sainz, με την άλλη Ferrari, θα εκκινήσει 11ος, ο Sebastian Vettel (Aston Martin Cognizant F1 Team) από την 13η θέση, ο Fernando Alonso (Alpine Renault) από την 15η θέση και ο Mick Schumacher (Uralkali Haas F1 Teamαπό την 18η θέση.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, ο Lewis Hamilton δήλωσε σχετικά: «Δεν περίμενα να βρεθώ εμπρός από τις δύο Red Bull, καθώς ήταν τόσο γρήγορες στα προηγούμενα δοκιμαστικά. Το μονοθέσιο έχει πολύ καλύτερη αίσθηση και θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για τη σκληρή δουλειά τους. Λατρεύω τον συναγωνισμό και το να έχω τις δύο Red Bull πίσω μου σίγουρα θα κάνει τη στρατηγική μας πιο δύσκολη».

Ο Sergio Perez δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα, το σημαντικό είναι ότι δείχνουμε σημάδια προόδου. Δεν ανέμενα να βρεθώ στη δεύτερη θέση έπειτα από την εμφάνισή μου στα χτεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά. Θα έπρεπε να είμαστε εμείς στην pole position σήμερα, έκανα ένα λάθος στην τελευταία στροφή της προσπάθειάς μου».

Με τη σειρά του, ο Max Verstappen είπε: «Η τρίτη θέση δεν είναι καλή, επικρατούσε μπέρδεμα στην πίστα και δεν έκανα έναν καθαρό γύρο. Δεν μπορείς να είσαι καλός κάθε φορά. Ωστόσο, η τρίτη θέση στην εκκίνηση είναι καλή για τον αγώνα. Έχουμε δύο μονοθέσια με διαφορετική γόμα ελαστικών και θα πρέπει να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας στον αγώνα». 

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την κατάταξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το Gran Prix στην πίστα της Imola.