O Hamilton στην pole positon για το GP F1 της Τοσκάνης


O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το Grand Prix της Formula 1 της Τοσκάνης. H Ferrari έδειξε σχετικά βελτιωμένη επίδοση πριν από έναν αγώνα ορόσημο για την ιστορία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/9/2020

Ο Lewis Hamilton είναι αυτός που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό Grand Prix της Τοσκάνης, όπως έχει ονομαστεί ο αγώνας που θα γίνει στην πίστα του Mugello. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes-AMG Petronas F1 ήταν ταχύτερος όλων τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο μέρος της διαδικασίας των χρονομετρημένων δοκιμαστικών και σημείωσε την 95η pole position στην ως τώρα καριέρα του στη Formula 1.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο ομόλογός του Valtteri Bottas o οποίος ήταν πολύ κοντά στον Hamilton σε χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Max Verstappen, ο οποίος έδειχνε σταθερός στην απόδοσή του σε όλη τη διαδικασία, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει ή και να ξεπεράσει το δίδυμο της γερμανικής ομάδας. Τέταρτος θα εκκινήσει στο αυριανό Grand Prix ο Alexander Albon, ο ομόλογός του στην Aston Martin Red Bull Racing, ο οποίος επίσης κινήθηκε με σταθερό ρυθμό.

Στην πέμπτη θέση των χρονομετρημένων δοκιμαστικών κατετάγη ο Charles Leclerc, με τη Ferrari ο οποίος κατάφερε να βελτιώνει συνεχώς την επίδοσή του. Έτσι ο Γάλλος πιλότος έδειξε ότι η ιταλική ομάδα έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν, ενόψει ενός ιστορικού Grand Prix για τη ίδια. Σε αυτό, συμπληρώνει τις 1.000 συμμετοχές στον θεσμό, από τον Μάιο του 1950 όταν έλαβε μέρος για πρώτη φορά. Αντιθέτως με τον Leclerc, ο Sebastian Vettel για μία ακόμα ήταν απογοητευτικός (για τις ικανότητές του). Σημείωσε τον 14ο χρόνο και δεν κατάφερε να προκριθεί στο τρίτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών.

Έκτος ήταν ο Sergio Perez με την Racing Point BWT Mercedes, ο οποίος άφησε πίσω του τον ομόλογό του Lance Stroll. Όμως, στο αυριανό Grand Prix, o Perez θα εκκινήσει από τα έβδομη θέση εξαιτίας της ποινής που του επιβλήθηκε επειδή στα ελεύθερα δοκιμαστικά συγκρούστηκε με τον Kimi Räikkönen (Alfa Romeo Racing ORLEN). Συνεπώς, στην έκτη θέση της σειράς εκκίνησης θα βρεθεί ο Stroll. Τέλος, ο Pierre Gasly, ο νικητής του προηγούμενου Grand Prix, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 16η θέση εξαιτίας μιας εξόδου του μονοθεσίου του στο πρώτο σκέλος των δοκιμαστικών, η οποία δημιουργούσε υποστροφή.