Ο Hamilton θέλει να κατακτήσει καθαρά το πρωτάθλημα


Ο Lewis Hamilton τονίζει πως θέλει να αποφύγει ένα συμβάν σαν αυτό του Ayrton Senna με τον Alain Prost που θα καθόριζε την έκβαση της μάχης του με τον Max Verstappen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/11/2021

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, είπε πως «όποιος είναι μπροστά στη βαθμολογία, θα προσπαθήσει να επαναλάβει αυτό που έγινε ανάμεσα σε Senna και Prost,» αναφερόμενος στις συγκρούσεις των δύο στη Suzuka το 1989 και το 1990.

Ερωτηθείς για αυτό στο πλαίσιο του GP της Πόλης του Μεξικού, ο Lewis Hamilton, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως θα αποφύγει μία τέτοια σύγκρουση στο τέλος του πρωταθλήματος:

«Αρχικά, δεν έχω διαβάσει τι έχει πει ο Toto, αλλά αμφιβάλλω ότι θα υπονοούσε πως έτσι θα πάνε τα πράγματα.

«Δεν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν έχω κατακτήσει πρωτάθλημα έτσι, και δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό ποτέ.

«Από τη δική μου σκοπιά, είμαι εδώ για να κερδίζω με τον σωστό τρόπο και βάσει των ικανοτήτων μου, της αφοσίωσής μου και της σκληρής δουλειάς μου.»

Υπενθυμίζεται πως οι δύο οδηγοί έχουν ήδη τις δικές τους αμφιλεγόμενες στιγμές, με το τρομακτικό ατύχημα στο Silverstone τον περασμένο Ιούλιο, και τη μάχη που κατέληξε σε εγκατάλειψη στη Μόντσα τον Σεπτέμβριο.