Ο Horner παραδέχεται πως o Masi έκανε λάθος στον τελικό του Άμπου Ντάμπι


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, μίλησε για το μοναδικό λάθος που θεωρεί πως έκανε ο τότε αλυτάρχης Michael Masi στον τελικό του Άμπου Ντάμπι το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 29/6/2022

Ο τελικός του πρωταθλήματος του 2021 παραμένει ένα από τα διχαστικά ζητήματα στον κόσμο της Formula 1, ακόμα και 6 μήνες μετά από εκείνον τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Η απόφαση να επιστρέψει στα pits το Αυτοκίνητο Ασφαλείας πριν περάσουν όλα τα lapped μονοθέσια ξανά στις πίσω θέσεις, αλλά και το γεγονός ότι το SC γύρισε μέσα έναν γύρο νωρίτερα από αυτό που ορίζουν οι κανονισμοί, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, κι από την ίδια τη Mercedes. 

Μιλώντας στο The Cambridge Union, ο διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα παραδοχή για το τι πιστεύει πως έκανε λάθος από το πόστο του αλυτάρχη του αγώνα ο Michael Masi:

«Έκανε ένα λάθος, που δεν άφησε τα αυτοκίνητα που είχα δεχτεί γύρο να περάσουν. Υπήρχαν τρία μονοθέσια που έμειναν εκεί. Αυτό ήταν το μόνο λάθος που έκανε.

«Για αυτό θεώρησα ότι ήταν πολύ σκληρό προς εκείνον να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, ειδικά κοινή θέα, και το γεγονός ότι δέχτηκε όλη αυτήν την κακοποίηση στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει την υποστήριξη της ομοσπονδίας.

«Υπήρξαν πολλές αποφάσεις που πήρε πέρυσι και πιστέψαμε ότι ήταν εναντίον μας, είτε με τις κίτρινες σημαίες στις κατατακτήριες του Κατάρ ή στο συμβάν με τον Lewis στο Silverstone. Αλλά ένιωσα άσχημα για εκείνον, θα έπρεπε να λάβει περισσότερη στήριξη μετά το πρωτάθλημα, γιατί βρέθηκε σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση.»