Ο οδηγός που πιστεύει ότι ο Lance Stroll μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλητής


Στην προσπάθεια του να εξηγήσει αυτή τη μάλλον... αιρετική άποψη, δήλωσε πως ο Lance Stroll «έχει την ταχύτητα και το ταλέντο. Το έχει δείξει πολλές φορές, ειδικά στο βρεγμένο». 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 10/2/2023

Ο Fernando Alonso μεταβαίνει στην Aston Martin, και θα έχει ως teammate του τον Lance Stroll, γιο του ιδιοκτήτη της ομάδας, Lawrence.

Οι δυο τους έχουν μία σχέση που κρατά χρόνια, από όταν ο νεαρός Lance βρισκόταν στις ακαδημίες της Ferrari τα χρόνια που ο 2 φορές πρωταθλητής οδηγούσε για την ιταλική ομάδα.

Τώρα, μιλώντας λίγες μέρες πριν την παρουσίαση της AMR23, ο Alonso έπλεξε το εγκώμιο του νέου του συνεργάτη, λέγοντας πως έχει τη δυναμική να στεφθεί ακόμα και πρωταθλητής:

«Στον Lance, η ομάδα έχει έναν εξαιρετικά νέο και ταλαντούχο οδηγό, που έχει τη δυνατότητα να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Το να βρίσκομαι ενώπιον αυτού, είτε πίσω από το τιμόνι είτε όχι, θα είναι ξεχωριστή εμπειρία για μένα.»

Και συνέχισε:

«Ξέρω τον Lance εδώ και 11 χρόνια. Γνωριστήκαμε το 2012 όταν ήμουν στη Ferrari, κι εκείνος ήταν στην ακαδημία.

«Και γνωρίζω τον πατέρα του, τον Lawrence, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύ καλός φίλος μου. Έχω πάει στο σπίτι του στον Καναδά πολλές φορές, κάνοντας διάφορα σπορ και περνώντας αρκετό χρόνο μαζί τους.»

Κατά τον Ισπανό, ο νεαρός οδηγός είναι αρκετά παρεξηγημένος:

«Έχει την ταχύτητα, το ταλέντο. Το έχει δείξει πολλές φορές, ειδικά στο βρεγμένο. Θυμάμαι την pole που πήρε στην Τουρκία και κάποιες άλλες φοβερές εμφανίσεις στη βροχή. Πρέπει να έχεις μία ιδιαίτερη αίσθηση από το αυτοκίνητο για να μπορείς να αποδώσεις σε αυτό το επίπεδο σε δύσκολες συνθήκες.»