Ο Russell θέλει τον Verstappen στη Mercedes - «Θα τον καλωσορίσω»


Ο George Russell δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ ο Max Verstappen να γίνει ο επόμενος teammate του το 2025, αντικαθιστώντας τον Lewis Hamilton.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool - Adam Pretty, Clive Mason
  • 14/5/2024

Η επικείμενη αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes άφησε ένα μεγάλο κενό στην ομάδα από το Brackley. Ο Toto Wolff εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις σχετικά με το ποιος θα αντικαταστήσει τον 7κις παγκόσμιο πρωταθλητή, που από το 2025 θα ντυθεί στα κόκκινα της Ferrari.

Ο Αυστριακός team principal έχει παραδεχτεί ότι στη λίστα των «μνηστήρων» βρίσκεται κι ο Max Verstappen, το συμβόλαιο του οποίου, όμως, βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2028. Θεωρητικά, ο Ολλανδός δεν είναι διαθέσιμος, όμως έχουν υπάρξει εικασίες που τον θέλουν να σπάει το συμβόλαιό του πρόωρα εξαιτίας των αναταραχών που έχει προκαλέσει τόσοη υπόθεση Horner, όσο κι η απόφαση του Adrian Newey να φύγει από την ομάδα στις αρχές του 2025.

Παρόλο που σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο Verstappen δε μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, ο George Russell δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να έχει τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ως teammate του.

«Θα μου άρεσε,» είπε ο Russell. «Ξέρεις, ερχόμενος στη Mercedes το 2022 μετά τις θρυλικές χρονιές και νίκες του Lewis, ήταν μια τεράστια αποστολή για οποιονδήποτε που θα ερχόταν σε μια ομάδα που εκείνος ήταν τόσο πολύ καιρό.

«Πιστεύω στον εαυτό μου, και πρέπει να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους στο ίδιο μονοθέσιο και να δείξεις τι έχεις να δώσεις, οπότε νιώθω ότι το ότι είχα τον Lewis ως teammate μου για τα τελευταία τρία χρόνια... Ήταν ένας εξαιρετικός teammate, τόσο εκπληκτικός οδηγός.

«Και δίνουμε ώθηση ο ένας στον άλλο κάθε εβδομάδα και πιστεύω ότι είναι δίκαιο αυτό, οπότε θα καλωσορίσω τον Max, θέλω να αναμετρηθώ με τους καλύτερους. Όλοι θέλουν να αποδείξουν τον εαυτό τους, οπότε θα ήθελα να γίνει.»

Μιλώντας σχετικά με την αποχώρηση του Newey από την ομάδα, ο Russell προσέθεσε: «Είναι κάποιος που σέβομαι. Είναι ένας θρύλος, με όσα έχει πετύχει στο σπορ.

«Ξέρεις, δεν αλλάζει τη ζωή μας - εκτός αν υπάρχει κάποιο μυστικό κι έρχεται στη Mercedes, ποιος ξέρει;

«Οπότε, πιστεύω ότι ήταν τόσο πιστός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ήταν με την ομάδα για 20 χρόνια. Ο Lewis ήταν με τη Mercedes για 12 χρόνια. Κάποιες φορές οι άνθρωποι χρειάζονται την αλλαγή, μια αλλαγή που είναι μια φρέσκια αρχή και για τις δύο πλευρές και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Verstappen: «Καθόλου δραματική η έξοδος Newey» - Δεν ήταν τόσο ενεργός στην ομάδα

Γιατί ο Wolff διστάζει να προωθήσει τον Antonelli στην F1

Πώς ο Verstappen έφτασε να είναι στο ραντάρ της Mercedes για το 2025