Ο Vasseur υπόσχεται άμεσα αναβαθμίσεις για τη Ferrari SF-23


O επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, θεωρεί πως η ομάδα του έχει προοδεύσει με την απόδοση της SF-23, αν και τόνισε πως θα έρθουν αναβαθμίσεις για την περαιτέρω βελτίωσή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 5/4/2023

Η Ferrari έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα σε σεζόν στην εποχή των υβριδικών κινητήρων, με 26 βαθμούς σε 3 αγώνες. 

Ακόμα να ανέβει οδηγός της στο βάθρο, ενώ τα προβλήματα αξιοπιστίας στέρησαν αυτή τη δυνατότητα από τον Charles Leclerc στο Μπαχρέιν.

Στην Αυστραλία, έμεινε χωρίς βαθμούς, μετά την εγκατάλειψη του Μονεγάσκου, και την ποινή του Carlos Sainz που τον άφησε 12ο στην τελική κατάταξη.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Frederic Vasseur θεωρεί πως το μονοθέσιο βελτιώθηκε, ενώ θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέσα από αναβαθμίσεις που θα δουλευτούν στο κενό μέχρι το GP του Αζερμπαϊτζάν:

«Το σημερινό αποτέλεσμα [σ.σ. στην Αυστραλία] δεν αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχουμε κάνει ως ομάδα.

«Έχουμε βελτιωθεί σε επίπεδο απτής απόδοσης, ενώ έχουμε και πολύ πιο σταθερό ρυθμό με όλες τις γόμες, ειδικά με τη σκληρή.

«Στις κατατακτήριες δε δείξαμε τη δυναμική που έχουμε πραγματικά. Είμαστε απογοητευμένοι, γιατί ο Charles ήταν άτυχος με αυτό που έγινε στην εκκίνηση.

«Η απόφασή μας να φέρουμε τον Carlos για νέο σετ ελαστικών υπό το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν σωστή, αλλά με την κόκκινη σημαία, αρχίσαμε ξανά τον αγώνα από την 11η θέση.

«Η ποινή που πήρε ήταν εξοντωτική, αλλά ακόμα κι έτσι, επιστρέφουμε στο Μαρανέλο γνωρίζοντας πως οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Τώρα έχουμε τρεις εβδομάδες συνεχούς δουλειάς για να βελτιώσουμε και να φέρουμε αναβαθμίσεις για την SF-23.»