Ο Verstappen αλλάζει τους… όρους των λεξικών!


Εξαιτίας της συμπεριφοράς του Ολλανδού πιλότου της Red Bull στις ελεύθερες δοκιμές του πορτογαλικού γκραν πρι, ζητείται η αλλαγή της ερμηνείας της λέξης «Μογγόλος» στα παγκόσμια λεξικά!

  • 21/1/2021

Ο Max Verstappen προκάλεσε ακόμα και την αλλαγή ενός… όρου στα λεξικά όλου του κόσμου! Στην πίστα του Αλγκάρβε, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull είχε (ακόμα μία) άτυχη στιγμή, όταν έπειτα από τη σύγκρουση που είχε με τον Lance Stroll αποκάλεσε τον Καναδό «Μογγόλο».

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Mongol Identity», η οποία και τότε είχε αξιώσει τη δημόσια συγγνώμη του Verstappen για ρατσιστικό σχόλιο, επανήλθε, ζητώντας –στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης- να αλλάξει η ερμηνεία της λέξης «Μογγόλος» σε όλα τα λεξικά παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα λεξικά που κυκλοφορούν σήμερα ανά την Υφήλιο, πέραν της αυτονόητης ερμηνείας της λέξης που έχει να κάνει με τους προερχόμενους από την περιοχή της Μογγολίας, η λέξη «Μογγόλος» έχει και υποτιμητικό χαρακτήρα, καθώς χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάποιον άνθρωπο ως «ανόητο».

Με αφορμή το σχόλιο του Verstappen, διαπιστώθηκε πως πολύς κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζει μόνο την αρνητική έννοια του όρου «Μογγόλος», γι’ αυτό γίνεται πλέον μία κίνηση από την «Mongol Identity» προκειμένου να αλλάξει η ερμηνεία σε όλα τα λεξικά.