Ο Verstappen είχε πρόβλημα με το τιμόνι, τα φρένα και στο τέλος τον κινητήρα


Τριπλό το κακό για την RB18 του Max Verstappen, που εγκατέλειψε τελικά από σπασμένη αντλία καυσίμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 20/3/2022

Το Grand Prix του Μπαχρέιν είναι ένας αγώνας που ο Max Verstappen θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα, έχοντας εγκαταλείψει μόλις 3 γύρους πριν τον τερματισμό, χάνοντας τη 2η θέση και μαζί 18 πολύτιμους βαθμούς.

Τριπλό ήταν το πρόβλημα που τον άφησε ανήμπορο να πιέσει περισσότερο τον Charles Leclerc για τη νίκη και μετά τον έφερε στα pits νωρίτερα από το προβλεπόμενο, με τον πρωταθλητή να εξηγεί:

«Κάποιες φορές δεν έχεις την ισορροπία που θες, αλλά και πάλι είχαμε μάχη, παρά το γεγονός ότι στη στρατηγική θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά - να είμαστε πιο επιθετικοί στον out-lap, για παράδειγμα, να είμαστε μπροστά, και μετά ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί. Είχαμε καλή ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μετά, όμως, είχαμε θέμα με το τιμόνι, με τα φρένα - υπερθερμάνθηκαν και ας ήθελα να επιτεθώ. Μετά τη μάχη με τον Charles, έπρεπε να τον αφήσω να φύγει.»

Και συνέχισε:

«Το πρόβλημα με το τιμόνι έκανε δύσκολη την οδήγηση, καθώς δεν είχα αίσθηση από το αυτοκίνητο, δεν ήταν φυσικό. Μπορείς να χάσεις την υποβοήθηση και να είναι βαρύ το τιμόνι, συμβαίνει. Αλλά ήταν λες και κολλούσε σε κάποια σημεία, ήταν δύσκολο να το οδηγήσεις.

«Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό που συνέβη μετά. Έμοιαζε σαν να μην περνά καύσιμο στον κινητήρα, και κατά βάση όλα έσβησαν, οπότε γύρισα στα pits. Δεν είναι αυτό που θέλαμε, ειδικά μετά τα θετικά σημάδια που είδαμε στις δοκιμές.»

Όσο για τα team radios και τον εκνευρισμό που έδειξε στην επικοινωνία του με την ομάδα, ο ίδιος σχολίασε:

«Έχω υπάρξει και πιο εκνευρισμένος. Δεν κρατιέμαι - λέω ακριβώς τι πιστεύω για το μονοθέσιο. Δεν ήμουν χαρούμενος με αυτό που κάναμε, ούτε με την ισορροπία του αυτοκινήτου. Δεν απευθυνόμενουν απαραίτητα στον GP [σ.σ. Gianpiero Lambiase], έχω καλή σχέση μαζί του, αλλά είναι κι ο μόνος με τον οποίον μιλάω. Πρέπει να αναλύσουμε ορισμένα πράγματα.»