Ο Verstappen κλήθηκε από τους αγωνοδίκες για πιθανή παραβίαση κανονισμού στο Q3


Μπλεξίματα με τους αγωνοδίκες για τον Max Verstappen και τη Red Bull, καθώς οι αγωνοδίκες του GP Κατάρ κάλεσαν τον Ολλανδό σε απολογία για πιθανή αγνόηση διπλών κίτρινων σημαιών στο Q3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/11/2021

Στο τέλος του Q3, ο Pierre Gasly πέρασε άτσαλα από τα kerbs και είδε την εμπρός πτέρυγά του να σπάσει και να σκίζει το ελαστικό του, με αποτέλεσμα να κυματίσουν διπλές κίτρινες σημαίες για να προειδοποιηθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Ένας εξ αυτών ήταν κι ο Max Verstappen, που οι αγωνοδίκες κρίνουν πως δεν μείωσε ταχύτητα περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς βελτίωσε κατά τι και την επίδοσή του.

Ως εκ τούτου, κλήθηκε σε απολογία για να αποδειχθεί αν υπέπεσε όντως σε παράπτωμα.

Στις οδηγίες πριν τον αγώνα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Οποιοσδήποτε οδηγός που διέρχεται από έναν τομέα κυματισμού διπλών κίτρινων σημαιών πρέπει να μειώσει σημαντικά την ταχύτητα και να είναι έτοιμος να αλλάξει κατεύθυνση ή να σταματήσει. Για να είναι ικανοποιημένοι οι αγωνοδίκες ότι οποιοσδήποτε τέτοιος οδηγός έχει συμμορφωθεί με αυτές τις απαιτήσεις, πρέπει να είναι σαφές ότι δεν έχει προσπαθήσει για να κάνει έναν ουσιαστικό χρόνο, για πρακτικούς λόγους οποιοσδήποτε οδηγός έχει περάσει από τομέα με διπλές κίτρινες σημαίες θα βλέπει τον χρόνο του να διαγράφεται.»

Εφόσον φανεί πως παρανόμησε, θα δει τον καλύτερό του χρόνο να διαγράφεται, ενώ δεν είναι απίθανο να δεχθεί και ποινή θέσεων στο grid γιατί θα κριθεί πως κινήθηκε με τρόπο επικίνδυνο.

Στο Μπαχρέιν φέτος, ο Sebastian Vettel είχε δεχθεί ποινή 5 θέσεων στο grid για αντίστοιχο συμβάν.

Η απολογία θα έρθει αύριο στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στους αγωνοδίκες κλήθηκαν και οι Valtteri Bottas και Carlos Sainz.