O Wolff εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη στρατηγική του Hamilton


Ο CEO της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, επιχειρηματολόγησε για την απόφαση που πήραν να μην φέρουν στα pits τον Lewis Hamilton στα τελευταία στάδια του αγώνα στο Zandvoort.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 4/9/2022

Η εγκατάλειψη του Valtteri Bottas 15 γύρους πριν το τέλος του αγώνα στο Zandvoort έφερε αρκετούς οδηγούς στα pits για νέα ελαστικά.

Στη Mercedes, πήραν την απόφαση να μην αλλάξουν το μεσαίο σετ στο μονοθέσιο του Hamilton, ενώ ο Russell απαίτησε και πήρε αλλαγή στη μαλακή γόμα. Με την ίδια γόμα ήταν κι ο Verstappen.

Έτσι, μπορεί ο Hamilton να έμεινε πρώτος, αλλά γρήγορα έπεσε 2ος, και τελικά 4ος, με τον Verstappen να κερδίζει και τον 7κις πρωταθλητή να χάνει την ευκαιρία να παλέψει για το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για νίκη στη φετινή σεζόν.

Μιλώντας στο Sky Sports F1 μετά το πέρας του αγώνα, ο Toto Wolff εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση, που τελικά απεδείχθη λανθασμένη:

«Είναι μία αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, είσαι τόσο κοντά στη νίκη και μετά τη χάνεις.

«Ως οδηγός, μέσα στο cockpit, είσαι μόνος, δεν ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου. Συζητήσαμε εκείνη τη στιγμή. Παίρνουμε ρίσκα για να κερδίσουμε. Ναι, παίρνουμε.

«Είχε ένα σετ ελαστικών με 5 γύρους χρήσης, τη μέση γόμα, και το να κρατήσουμε την θέση που είχαμε ήταν η σωστή απόφαση. Στο τέλος δε δούλεψε για αυτόν, αλλά θα προτιμώ πάντα να ρισκάρω για τη νίκη με τον Lewis, παρά να τερματίσει 2ος ή 3ος.

«Ο Lewis ήταν μπροστά, και πάντα υπάρχει περισσότερος χρόνος να αποφασίσεις για τον οδηγό που βρίσκεται πίσω. Μπορείς να κάνεις δύο πράγματα: να φέρεις τον Lewis στα pits και να χάσεις την θέση από τον Verstappen, αφήνοντας τον George έξω χαμένο, ή να μπουν κι οι δύο στα pits, που θα έβρισκε και τους δύο χαμένους. Οπότε, άξιζε να πάρουμε το ρίσκο.»