Οδηγός αγώνων ετών 82: Ο Mario Andretti ξανά σε μονοθέσιο F1 (video)


Ο πρωταθλητής του 1978, Mario Andretti, έκατσε ξανά σε μονοθέσιο F1, και συγκεκριμένα αυτό της McLaren από το 2013.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ZAK BROWN-TWITTER
  • 17/10/2022

Στη Laguna Seca, ένας θρύλος του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού εκπλήρωσε ένα όνειρο που είχε εδώ και χρόνια: να οδηγήσει ένα σύγχρονο μονοθέσιο Formula 1.

Ο λόγος για τον Mario Andretti, τον πρωταθλητή F1 του 1978, τον 4 φορές πρωταθλητή του IndyCar, έναν άνθρωπο που έχει γράψει ιστορία τόσο στη δική μας πλευρά του Ατλαντικού, όσο και στην απέναντι.

Καλεσμένος του CEO της McLaren, Zak Brown, ο 82χρονος πρώην (;) οδηγός αγώνων είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την MP4/28a, το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας από το 2013, με τον V8 κινητήρα της Mercedes στο πίσω μέρος.

«Έχω κάνει όσα θα ήθελα να κάνω. Όσα και αν κάνω μετά, θα είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα,» δήλωσε μετά την εμπειρία αυτή στο RACER.com.

«Ήταν ωραία εμπειρία, αλλά προφανώς υπήρχαν κι άλλα περιθώρια. Όλα βρίσκονται στο να αλλάζεις σωστά ταχύτητες, και το θέμα μου ήταν πως από το κράνος δεν έβλεπα καλά το τιμόνι. Σε κάποιες στροφές το έκανα σωστές, σε άλλες όχι.

«Γενικά, όμως, ήταν όπως το περίμενα. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα αυτό για έναν οδηγό, πολύ ικανοποιητικό. Το μονοθέσιο κάνει αυτό που θα έπρεπε.»

Δείτε το σχετικό βίντεο: