Όταν ο Kimi Raikkonen πήγε μεθυσμένος σε Gala της Formula 1 (videos)


Ο «Iceman» γίνεται σήμερα 44 ετών και με αυτή την αφορμή γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζουμε τους 5 λόγους για τους οποίους λείπει από την F1.

  • ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA
  • 17/10/2023

Πολλά είναι τα επίθετα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να χαρακτηρίσει τον Kimi Raikkonen, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια και σβήνει 44 κεράκια στην τούρτα. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι κατά την πορεία του στην Formula 1 δημιούργησε τον δικό του μύθο μέσα από ξεχωριστές στιγμές. Έναν μύθο που συμπληρώθηκε απ’ την ιδιαίτερα προσωπικότητα και η οποία μας λείπει για πολλούς περισσότερους απ' τους 5 λόγους που θα βρείτε παρακάτω.

Ο τρόπος που «έβλεπε» το σπορ

H προσέγγιση του στο άθλημα ήταν ξεκάθαρη. Το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν να μπαίνει στο μονοθέσιο και κάνει αυτό που αγαπά. Να το φτάνει στα όρια και να κερδίζει. Τα mindgames δεν τον απασχόλησαν ποτέ και έμεινε σταθερά όλα τα χρόνια προσηλωμένος στον στόχο του, μιλώντας -κατά κύριο λόγο- με την οδήγησή του.

H «αλλεργία» στα media και στις δημόσιες σχέσεις

Η σημερινή εποχή απαιτεί απ’ τους πιλότους να είναι καλά προετοιμασμένοι, τόσο για τον αγώνα όσο και για την παρουσία τους μπροστά στις κάμερες. Πριν την εκκίνηση γίνονται συσκέψεις και «εκπαιδεύονται» για τον τρόπο που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο Raikonnen μισούσε τη διαδικασία κάτι το οποίο είχε κάνει σαφές αμέτρητες φορές. Μία από αυτές ήταν όταν κλήθηκε να συμμετέχει σε ένα από τα επεισόδια του Grill the Grid.

Παράλληλα υπήρξαν φορές που προτιμούσε να λέει τα απολύτως απαραίτητα, εμπλουτισμένα με μια μικρή δόση τρολαρίσματος.

Οι αξεπέραστες επικοινωνίες στον ασύρματο

Οι περιπτώσεις με τους απίστευτους διαλόγους κατά την επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ήταν πολλές. Ο Kimi μπορούσε με τον ίδιο τρόπο που εντυπωσίαζε με την οδήγησή του, να προκαλεί θαυμασμό και με τις αυθόρμητες αντιδράσεις του στον ασύρματο. Όπως συνέβη για παράδειγμα το 2017 στο Μπακού όπου ενώ βρισκόταν στα pits φώναζε στους μηχανικούς της Ferrari να του φέρουν τα γάντια και το τιμόνι…

H… περίεργη αίσθηση του χιούμορ

Είναι από τους ελάχιστους (αν όχι ο μοναδικός) οδηγός που έχει προσφέρει τόσες πολλές στιγμές γέλιου με τις αυθόρμητες αντιδράσεις του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την παρουσία του στο gala τη FIA το 2018 όταν ανέβηκε στη σκηνή έχοντας «τσούξει» μερικά ποτηράκια;

Ξεχωριστή ήταν επίσης και η αντίδρασή του όταν κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογράφο το 2006, στο Grand Prix της Βραζιλίας, για το λόγο που απουσίαζε από την βράβευση του Μίκαελ Σουμάχερ. Να σημειώσουμε πως η παρακάτω απάντηση δόθηκε σε live μετάδοση.

Πήγε τον όρο «cool» σε άλλο επίπεδο

Μία από τις τρελές ιστορίες που τον συνοδεύουν συνέβη στο ντεμπούτο του στη Formula 1, όπου τον πήρε ο ύπνος πριν τον αγώνα! Όταν τα μέλη της ομάδας τον κάλεσαν στ τηλέφωνο για να τον ξυπνήσουν, αντί να σηκωθεί πανικόβλητος ζήτησε να τον αφήσουν να κοιμηθεί λίγο ακόμα. Από εκεί και πέρα ποιος μπορεί να ξεχάσει τον… μοναδικό τρόπο με τον οποίο ζέσταινε τα ελαστικά του;

Ή την αντίδρασή του όταν το 2006 κατέρρευσε ο κινητήρας του στο Μονακό. Στη συνέχεια βγήκε από το μονοθέσιο, περπάτησε μέχρι το σκάφος του, έβγαλε τη φόρμα και συνέχισε να παρακολουθεί τον αγώνα από εκεί.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο επίσημος λογαριασμός της Formula 1 στο «X» δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα 44α γενέθλια του κορυφαίου Kimi Raikkonen. Το έκανε δημοσιεύοντας ένα video με την τελευταία του νίκη στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.