Οι αναβαθμίσεις της Mercedes έκλεισαν τη διαφορά από τη Red Bull


Η Mercedes βλέπει πως οι αναβαθμίσεις που εισήγαγε στο Silverstone, έχουν βοηθήσει στη μείωση της διαφοράς από τη Red Bull.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/7/2021

Η Mercedes έφερε στο Silverstone νέο πακέτο αναβαθμίσεων, το μεγαλύτερο της χρονιάς, για να μπορέσει να βελτιώσει την απόδοση της W12, στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Η ομάδα έφυγε, φυσικά, με τη νίκη από τον αγώνα της πατρίδας του Lewis Hamilton, την ώρα που μετά την επαφή του με τον Max Verstappen, ο δεύτερος δεν τερμάτισε καν, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 8 βαθμούς ανάμεσά τους.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, η γερμανική ομάδα μπόρεσε να εξάγει συμπεράσματα για τις αναβαθμίσεις, με τον τεχνικό επικεφαλής, James Allison, να δηλώνει πως τα νέα μέρη δούλεψαν:

«Μπορέσαμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις [με το παλιό και το νέο πακέτο], γιατί έχουμε μετρήσεις από όλους τους αισθητήρες του μονοθέσιου και μπορούμε να συγκρίνουμε τι ισχύει τώρα και τι ίσχυε πριν μία εβδομάδα, και όλα φαίνονται καλά.

«Καθαρά στα χρονόμετρα, θα δείτε πως, σε σχέση με το υπόλοιπο grid, έχουμε βελτιωθεί, μπορέσαμε να καλύψουμε κάπως το έδαφος από τη Red Bull, και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Οπότε, γυρνάμε πίσω με μεγάλη χαρά για την αναβάθμιση.»