Οι μεταγραφικές «καραμπόλες» της Formula 1


Με τη silly season να βρίσκεται στα… καλύτερά της, οι φήμες για το μέλλον πολλών πιλότων της Formula 1 δίνουν και παίρνουν…

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/7/2021

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι… θερινές διακοπές των πιλότων της Formula 1. Ωστόσο πολλοί απ’ αυτούς μάλλον δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχοι, καθώς το μέλλον τους στο σπορ κάθε άλλο παρά βέβαιο κρίνεται.

Ποιος θα οδηγήσει δίπλα στον Lewis Hamilton στη Mercedes την επόμενη σεζόν; Αυτό παραμένει το μεγάλο ερώτημα και δεν υπάρχει ακόμη απάντηση. Η φημολογία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο George Russell λέγεται ότι έχει ήδη υπογράψει στη Mercedes ως αντικαταστάτης του Valtteri Bottas.

Ο ίδιος ο Bottas ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση «διαζυγίου» με τη Mercedes θα αναζητήσει το μέλλον του σε κάποια ομάδα εκτός της σφαίρας επιρροής του γερμανικού εργοστασίου. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Η Alfa Romeo.

Η ιταλική ομάδα, η οποία ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας της με την Sauber, καλοβλέπει την περίπτωση Bottas, αν και στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Kimi Raikkonen από την ενεργό δράση, ως σοβαρός υποψήφιος αντικαταστάτης του εμφανίζεται ο Mick Schumacher.

Ο Bottas δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να μεταπηδήσει σε άλλη ομάδα. «Θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά θα εξετάσω τότε και άλλες επιλογές στη Formula 1, γιατί αγαπώ τη Formula 1. Την απολαμβάνω και πιστεύω ότι έχω ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά μου είπε χαρακτηριστικά.

Η διαφαινόμενη μετακίνηση του George Russell στην Mercedes θα δημιουργήσει ένα κενό στην ομάδα της Williams. Ήδη κυκλοφορεί έντονα πως η βρετανική ομάδα θα εξετάσει το ενδεχόμενοι συνεργασίας με τον Πρωταθλητή της Formula 2 το 2019, Nick De Vries, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια «έκπληξη» με τον Latifi. Ο Καναδός δεν έχει συμβόλαιο για το 2022, όμως ο πατέρας του είναι εκ των βασικών χορηγών της Williams. Εντούτοις δεν αποκλείεται η βρετανική ομάδα να κοιτάξει περιπτώσεις πιλότων όπως ο Niko Hulkenberg.

Στην Alpha Tauri ο Pierre Gasly μπορεί να μην έχει συμβόλαιο για το 2022, όμως με δεδομένη την παραμονή του Sergio Perez στη Red Bull, ο Γάλλος φαντάζει ως η βασική επιλογή της ιταλικής ομάδας για την επόμενη σεζόν. Καθόλου βέβαιο, ωστόσο, δεν είναι το μέλλον του Yuki Tsunoda, μιας και ο Ιάπωνας δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες του Franz Tost και των συνεργατών του.