Οι οδηγοί της F1 θέλουν να επανεξεταστεί το μέλλον της Σ. Αραβίας στο πρόγραμμα


Οι Sergio Perez και Charles Leclerc εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση σχετική με την παρουσία της Σαουδικής Αραβίας στο καλεντάρι της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/3/2022

Μετά την επίθεση των Χούθι σε διυλιστήριο της Aramco 10 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα της Τζέντα όπου διεξάγεται το GP Σαουδικής Αραβίας, η Formula 1 συνομίλησε με τις τοπικές αρχές, αλλά και σε εσωτερικές συνεδριάσεις, κι αποφάσισε να συνεχίσει με τον αγώνα, έχοντας διαβεβαιωθεί για την ασφάλεια όλων στο paddock.

Μόνο οι οδηγοί ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν διστακτικοί στο να συνεχιστεί το αγωνιστικό τριήμερο, συνεδριάζοντας επί 4ώρου, για να αποφασίσουν τελικά να στηρίξουν την απόφαση της FIA και της F1, αν και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ασφάλειά τους.

Το αυτό ισχύει και για την ίδια τη χάραξη της πίστας, όμως, που χθες είδε τον Mick Schumacher να έχει τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων, το οποίο ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε, αλλά τον άφησε εκτός αγώνα απόψε (20:00 Ελλάδας).

Ο Sergio Perez δήλωσε σχετικά:

«Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξουν ορισμένες συζητήσεις που πρέπει να γίνουν μαζικά για να δούμε τι είναι καλύτερο για το σπορ στο μέλλον.»

Με τον Charles Leclerc να συμπληρώνει:

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες τώρα, αλλά είναι σίγουρα μία συζήτηση που πρέπει να κάνουμε μετά τον αγώνα, όταν όλα έχουν ηρεμήσει και σκεφτούμε ξανά τι συνέβη, και μετά θα δούμε τι θα γίνει.»