Οι οδηγοί της Formula 1 ψήφισαν τους κορυφαίους της χρονιάς – Η μεγάλη έκπληξη


Οι πιλότοι ψήφισαν ανώνυμα και είχαν τη δυνατότητα, εφόσον το θελήσουν, να «σταυρώσουν» και τον εαυτό τους.

  • 29/12/2022

Λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία των αφεντικών των ομάδων της Formula 1 για τους κορυφαίους πιλότους της χρονιάς, ήρθε η σειρά των οδηγών να κατευθυνθούν προς την κάλπη.

Σε ανώνυμη ψηφοφορία που έγινε από τη διοργανώτρια αρχή, ζητήθηκε από το grid να κατατάξει τους 10 κορυφαίους οδηγούς της σεζόν που ολοκληρώθηκε, χρησιμοποιώντας το σύστημα βαθμολόγησης που εφαρμόζεται και στους αγώνες. Οι οδηγοί είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν και τον εαυτό τους αν και όπως έγινε γνωστό δεν το έκαναν όλοι.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο Max Verstappen βρέθηκε στην πρώτη θέση έχοντας συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Charles Leclerc.

Και κάπου εκεί είχαμε τη μεγάλη έκπληξη αφού ο Sergio Perez που τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα κατρακύλησε στην τελευταία θέση. Αντίθετα την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι οδηγοί της Mercedes, Lewis Hamilton και George Russell, με τον Βρετανό να μη συμμετέχει καθόλου στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο Lando Norris τερμάτισε στην 5η θέση ενώ ο Fernando Alonso ακολούθησε στην 6η νικώντας τον συμπατριώτη του Carlos Sainz που ήταν έβδομος. Τέλος, μαζί με τον Perez στην τελευταία θέση βρέθηκαν οι Sebastian Vettel και Alex Albon.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των οδηγών διαφέρουν από τα αντίστοιχα των επικεφαλής των ομάδων, αφού στη δεύτερη περίπτωση ο Perez τερμάτισε στην 5η θέση ενώ ο Bottas ήταν ένατος.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι και στις δύο ψηφοφορίες απουσίαζε από την πρώτη δεκάδα ο Esteban Ocon ο οποίος τερμάτισε όγδοος στο πρωτάθλημα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των οδηγών

ΚατάταξηΟδηγός
1Max Verstappen
2Charles Leclerc
3  Lewis Hamilton
=3George Russell
Lando Norris
Fernando Alonso
7Carlos Sainz
8Alex Albon
=8  Sebastian Vettel
=8 Sergio Perez