Οι ζημιές στη Mercedes του Hamilton μετά το ατύχημα με τον Verstappen


Η Mercedes γνωστοποίησε το εύρος της ζημιάς που υπέστη η W12 του Lewis Hamilton μετά το ατύχημα με τον Max Verstappen στο Ιταλικό GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/9/2021

Η επαφή Hamilton-Verstappen στην πρώτη στροφή της Μόντσα την περασμένη Κυριακή, έφερε ζημιές στο μονοθέσιο του πρώτου.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Mercedes, Andrew Shovlin, αναφέρθηκε σε αυτές στο πιο πρόσφατο debrief της ομάδας στο YouTube:

«Η πίσω πτέρυγα είναι αρκετά σπασμένη. Μπορείτε να δείτε πόσο λύγισε μετά το ατύχημα. Υπάρχει αρκετή ζημιά και στις πτέρυγες, και στο πάτωμα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών υπάρχει στην κορυφή του μονοθέσιου και στο ίδιο το Halo.»

Και συνέχισε:

«Μία γρήγορη ματιά στη μονάδα ισχύος μας έδειξε ότι είναι ΟΚ.

«Το κιβώτιο ταχυτήτων θα πρέπει να το δούμε όταν είμαστε στο εργοστάσιο, αλλά όπως προείπα, το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς εστιάζεται στην κορυφή του μονοθέσιου και το Halo.»

Κι ο Hamilton είχε επαφή με την πίσω ρόδα του Verstappen, με τον ίδιο να δηλώνει πως θα πρέπει να επισκεφθεί ειδικό για τον αυχένα του.

Ο Shovlin επιβεβαίωσε πως ο 7κις πρωταθλητής έχει πόνους εκεί, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλά στην υγεία του:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως είναι καλά. Πονάει ο αυχένας του - θα πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες για να καταλάβετε πόσο πιέστηκε ο αυχένας του από το συμβάν.

«Έχει χρόνο να αναρρώσει. Έχει την Angela [σ.σ. η φυσιοθεραπεύτριά του] μαζί του, θα τον προσέξει όπως πάντα, οπότε ελπίζουμε να τον δούμε στη Ρωσία καλά.»