Όλα τα «αστέρια» της Formula 1 στην πρεμιέρα της σεζόν!


Η πίστα του Σακχίρ υποδέχεται από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή τους πιλότους της Formula 1 στις τριήμερες δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/3/2021

Οι δέκα ομάδες του grid δηλώνουν πανέτοιμες για τη μεγάλη «πρόκληση» του 2021 και ήδη έχουν ολοκληρώσει την εγκατάστασή τους στο Μπαχρέιν, όπου σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει επίσημα η νέα σεζόν στη Formula 1 με την τέλεση των μοναδικών τριών ημερών δοκιμών εξέλιξης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ οι δοκιμές είναι μόλις τρεις ημέρες, γεγονός που κάνει τις ομάδες να βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαμένο χρόνο. Έτσι από την πρώτη στιγμή οι «μεγάλοι» θα ρίξουν στην… άσφαλτο τα μεγάλα «αστέρια» τους, περιμένοντας το απαιτούμενο feedback από τα μονοθέσια.

Για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Mercedes, το πρωί θα οδηγήσει ο Valtteri Bottas και το απόγευμα ο Lewis Hamilton, για τη Ferrari πρώτος θα «πατήσει» την πίστα του Σακχίρ ο Charles Leclerc και θα ακολουθήσει το απόγευμα ο Carlos Sainz, ενώ η McLaren επέλεξε να δώσει πρώτα ο «βάπτισμα του πυρός» στον Daniel Ricciardo κι εν συνεχεία στον Lando Norris.

Σε αντίθεση με τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες, η Red Bull θα έχει την Παρασκευή στην πίστα μόνον τον Max Verstappen. Με έναν πιλότο θα συμμετάσχουν στις δοκιμές της πρώτης ημέρας η Alpine (Esteban Ocon) και η Williams (Roy Nissany).

Ο Sebastian Vettel θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη νέα ομάδα του, την Aston Martin, το πρωί και θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Lance Stroll μετά τη μεσημβρινή διακοπή. Ο Kimi Raikkonen θα οδηγήσει πρώτος το μονοθέσιο της Alfa Romeo με τον Antonio Giovinazzi να ακολουθεί, ενώ στην AlphaTauri πρώτος θα είναι ο Pierre Gasly και θα ακολουθήσει ο «ρούκι» Yuki Tsunoda.

Τέλος, στη Haas ο Mick Schumacher θα έχει την ευκαιρία να κάνει το πρωί τυα πρώτα χιλιόμετρά του ως επίσημος πιλότος της ομάδας, με τον Nikita Mazepin να οδηγεί το μονοθέσιο το απόγευμα.