Όλο και πιο πιθανό το πάντρεμα Honda και Αston Martin το 2026


Η Honda φαίνεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την Aston Martin για προμήθεια κινητήρων για το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 10/5/2023

Η Honda έχει δηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για επιστροφή στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων με την αυγή των νέων κανονισμών το 2026.

Ωστόσο, με τη Red Bull να έρχεται σε συμφωνία με τη Ford, οι Ιάπωνες άρχισαν να ψάχνουν εναλλακτικούς εταίρους για να γυρίσουν στο grid.

Αυτό φαίνεται πως θα συμβεί με την Aston Martin, όπως αναφέρει σε νέο του δημοσίευμα το The Race.

Πιο συγκεκριμένα, η Honda έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αναστροφής της πρότερης απόφασής της να απεμπλακεί πλήρως από το σπορ. Η αλλαγή CEO τον Απρίλιο του 2021, με τον Toshihiro Mibe πια στο τιμόνι της μάρκας, άλλαξε τη λογική εντός της εταιρείας, που είδε πια πως οι κινητήρες της κερδίζουν με τη Red Bull στο υψηλότερο επίπεδο - για αυτό κι επέστρεψε το logo της στα μονοθέσια των Αυστριακών.

Έτσι ήρθε και η ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις για τους κινητήρες του 2026, με τη Honda πλέον να έχει έρθει σε επαφή και καταρχήν συμφωνία με την Aston Martin, που θα αφήσει τις μονάδες ισχύος της Mercedes.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα με έδρα το Silverstone θα έχει για συνεργάτη της τη Honda. Ως Jordan F1, είχε χρησιμοποιήσει τους ιαπωνικούς κινητήρες στις αρχές του αιώνα, ενώ το 1998 και 1999 γνώρισε πολλές επιτυχίες με «καρδιά» Mugen-Honda.

Με αυτόν τον τρόπο, η Aston Martin θα γίνει αυτό που ήταν η Red Bull το 2019-2021 - μία αμιγώς εργοστασιακή ομάδα της Honda, με όλα τα προνόμια που έχει αυτή η θέση στη σύγχρονη Formula 1.