Όταν ο Horner πίεσε τη Mercedes να υπογράψει τον Hamilton!


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, παραδέχεται πως ήταν αυτός που ενθάρρυνε τον Niki Lauda να υπογράψει με τον Lewis Hamilton το 2013.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/3/2022

Στα μέσα του 2012, ο Niki Lauda άρχισε να συζητά με τον Lewis Hamilton, ο οποίος τότε έβλεπε το συμβόλαιό του με τη McLaren να λήγει, ώστε να τον πείσει να πιστέψει στο σχέδιο της Mercedes και να φορέσει τα ασημί των Γερμανών.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: 6 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και 8 συνεχόμενοι τίτλοι κατασκευαστών, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν τη συνεργασία τους ως και το 2023.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι πρότινος ήταν το τι ρόλο έπαιξε σε αυτήν τη μεταγραφή ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner.

Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail, ο Βρετανός εξήγησε:

«Ο Niki Lauda ήταν στη Mercedes και ήθελε πολύ να υπογράψει με τον Lewis, και θυμάμαι να τον ενθαρρύνω προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παλεύαμε με τη McLaren και το 2012 είχαν το ταχύτερο μονοθέσιο, οπότε θεωρήσαμε πως ο Lewis στη McLaren θα ήταν μεγαλύτερη απειλή από το να πήγαινε στη Mercedes.

«Ενθάρρυνα τον Niki να ξοδέψει τα χρήματα που χρειάζονταν για να πάρει τον Lewis, καθώς αυτός ακόμα δεν ήταν σίγουρος. Νομίζω μπορώ να πω πως αυτό μου γύρισε μπούμπερανγκ!»