Όταν ο Mick Schumacher έκανε... σμπαράλια την Hass στην πίστα της Τζέντα (video)


Η VF-22 χτύπησε στις μπαριέρες με ταχύτητα 270 km/h ενώ ο Γερμανός βγήκε από το κόκπιτ ατσαλάκωτος, παρόλο που δέχθηκε δυνάμεις 33G κατά την πρόσκρουση.

  • 16/3/2023

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο του πρωταθλήματος της Formula 1, με τη δράση να μεταφέρεται στη Σαουδική Αραβία και στην πίστα της Τζέντα. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες το Jeddah Corniche Circuit, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε πολλές μικρές αλλαγές με στόχο να βελτιωθεί η ασφάλεια.

Με αυτή την αφορμή γυρίζουμε σχεδόν έναν χρόνο πίσω και θυμόμασε το σφοδρό ατύχημα που είχε ο Mick Schumacher ενώ κινούνταν στην πίστα με ταχύτητα 270 km/h!

Η «στραβή» έγινε κατά τη διάρκεια του Q2, στο σύμπλεγμα των στροφών 11-12, όταν το μονοθέσιο της Haas πάτησε άτσαλα στο kerb, με αποτέλεσμα να έρθει η υποστροφή και να χαθεί ο έλεγχος.

Γρήγορα έγινε αντιληπτό το μέγεθος του ατυχήματος, με την VF-22 να γίνεται... σμπαράλια από τη σύγκρουση με τις μπαριέρες. Το Ιατρικό Αυτοκίνητο βρέθηκε στο σημείο, βοηθώντας τον οδηγό να βγει με ασφάλεια από το μονοθέσιο και να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Εκεί διαπιστώθηκε πως δεν έχει εμφανείς τραυματισμούς, ενώ έχει και τις αισθήσεις του.

Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα η Hass, την ημέρα του αγώνα, να τρέξει μόνο με το ένα μονοθέσιο, αυτό του Kevin Magnussen, ο οποίος μπήκε στους βαθμούς τερματίζοντας στην 9η θέση. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το κόστος της επισκευής του μονοθεσίου έφτασε το 1 εκατ. δολάρια, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Guenther Steiner.