Όταν ο Vettel βρέθηκε κοντά στη Mercedes - Ο λόγος που «χάλασε» το deal


Ο Sebastian Vettel είχε συζητήσεις με τη Mercedes και τον Niki Lauda για μία πιθανή μετάβαση στο Brackley, εξηγώντας γιατί αυτό δε συνέβη ποτέ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 28/12/2022

Ο Sebastian Vettel και η Ferrari προσπάθησαν δύο φορές, το 2017 και το 2018, να σπάσουν το σερί κυριαρχίας της Mercedes και του Lewis Hamilton, ανεπιτυχώς.

Εκείνο το διάστημα, όμως, ο Γερμανός είχε έρθει σε επαφή με τον Niki Lauda, που είχε το πόστο του μη-εκτελεστικού διευθυντή στην ομάδα, για μία πιθανή μεταγραφή στα «ασημί βέλη».

Οι φήμες τότε είχαν οργιάσει, και στο podcast Beyond the Grid, ο 4κις πρωταθλητής το επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα:

«Ίσως να υπήρχε τότε μία ευκαιρία και είχα μιλήσει με τον Niki, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ήταν στα μέσα της περιόδου που βρισκόμουν στη Ferrari.

«Προφανώς θα ήταν τεράστια υπόθεση, γιατί ο Lewis ήταν ο νο.1 οδηγός τους, και δεν είμαι σίγουρος πως θα ήθελαν να έχουν και τους δυο μας στην ομάδα. Αλλά δεν είχα και μεγάλη διάθεση να κάνω εκείνο το βήμα τότε, γιατί ήμουν αφοσιωμένος στη Ferrari.

«Αυτό ήταν το όνειρό μου [σ.σ. με τη Ferrari], οπότε μπορεί να μιλήσαμε, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

«Πιστεύω πως θα ήταν μία ωραία πρόκληση να είμαι teammate με τον Lewis, και θα το διασκέδαζα, αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει.

«Και τότε, όπως είπα, στόχος μου ήταν να κερδίσω με τη Ferrari. Δεν ήθελα να αλλάξω ομάδα και να κερδίσω με τη Mercedes, κι ας μην τα κατάφερα. Είμαι εντάξει με αυτό.

«Πιστεύω πως θα πέρναγα καλά να οδηγώ πλάι στον Lewis, τα πάμε καλά, κι αυτό που έγινε το 2017 στο Αζερμπαϊτζάν θα το αποκαλούσε πλέον παρεξήγηση.»