Πάμε για... Σεπτέμβριο (και βλέπουμε)!


Ολοένα και πιο δύσκολη θεωρείται, πλέον, η διεξαγωγή ενός… κανονικού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου, η οποία έχει πλήξει την Υφήλιο.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/4/2020

Οι νεότερες εξελίξεις αναφορικά με τους θερινούς αγώνες είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξες. Το Βέλγιο επέκτεινε χρονικά την απαγόρευση συγκεντρώσεων ατόμων μέχρι τις 31 Αυγούστου, όπερ σημαίνει πως το γκραν πρι στο Σπα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 30/8-1/9 είναι στον «αέρα».

Προφανώς και θα μπορούσε να δοθεί μια ειδική άδεια, ή θα μπορούσε να υπάρξει διεξαγωγή του αγώνα «κεκλεισμένων των θυρών», όμως ακόμα και κάτι τέτοιο θα εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Κάτι που δεν θέλουν να αναλάβουν οι Αρχές του Βελγίου.

Δεδομένη είναι και η αναβολή ή η ματαίωση του γαλλικού γκραν πρι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 28-30 Ιουνίου, έπειτα από το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron που ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μέχρι τα τέλη Ιουλίου παρουσία θεατών.

Το Σίλβερστοουν ακόμα είναι στον «αέρα», καθώς τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται η βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει επιμήκυνση των περιοριστικών μέτρων χρονικά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Μαϊου, δίχως να υπάρχουν διαβεβαιώσεις για περαιτέρω επέκταση των σχετικών μέτρων.

Τούτη τη στιγμή μόνον η Αυστρία έχει δηλώσει πως θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει ακόμα και περισσότερους από έναν αγώνες έστω και «κεκλεισμένων των θυρών», ενώ η Ουγγαρία δεν έχει πάρει επίσημη θέση.

Με λίγα λόγια, φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό το σενάριο διεξαγωγής ενός Πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου και φυσικά θα έχει περιορισμένο πρόγραμμα αγώνων…