Παράπονα και επικρίσεις Schumacher μετά την αποπομπή του από τη Haas


Ο Mick Schumacher είχε να πει αρκετά μετά την αποπομπή του από τη Haas, τονίζοντας πως δεν τού δόθηκε χρόνος να αποδόσει, αλλά και ότι ο Kevin Magnussen «έκλεβε» το setup του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HAAS
  • 7/12/2022

Ο Mick Schumacher διένυσε δύο χρονιές στη Haas, προτού αντικατασταθεί από τον Nico Hulkenberg ενόψει 2023.

Ο γιος του 7 φορές πρωταθλητή Michael, είχε αρκετά ασταθή πορεία στο σπορ, με δεδομένο ότι ο teammate του φέτος, Kevin Magnussen, είχε σαφώς περισσότερη συνέπεια στα αποτελέσματά του.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Schumacher φρονεί πως η απόφαση της πρώην ομάδας του ήταν λανθασμένη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Auto Motor und Sport:

«Είναι απογοητευτικό κατά κάποιο τρόπο, γιατί θεωρώ πως τα πήγα καλά φέτος. Η ομάδα πήρε διαφορετική απόφαση, κι αυτό πρέπει απλά να το δεχτώ. Τώρα εστιάζω στο μέλλον.»

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως ο Gene Haas θεωρεί ότι οι νέοι οδηγοί κοστίζουν περισσότερο λόγω των ατυχημάτων που προκαλούν, ο ίδιος απάντησε:

«Σίγουρα έχει δίκιο σε αυτό. Η Formula 1 είναι ένα άθλημα στο οποίο πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου στο όριο. Για να βρεις το όριο, κάποιες φορές πρέπει να το ξεπεράσεις. Για αυτό υπάρχουν αρκετοί που λένε πως ένας νέος οδηγός χρειάζεται τρεις σεζόν για να βρει τα πατήματά του. Σύμφωνώ με αυτό. Η Formula 1 είναι σε άλλο επίπεδο. Ένιωθα πιο άνετα κάθε φορά που έμπαινα στο μονοθέσιο. Κι αυτό φαινόταν στην πίστα.»

Όσο για τον Magnussen, που ήρθε τελευταία στιγμή στην ομάδα μετά την αποχώρηση Mazepin, ο Schumacher τόνισε πως η καλή του εικόνα οφειλόταν στην έλλειψη πίεσης, ενώ αποκάλυψε πως ο Δανός... δανειζόταν το setup του:

«Μπήκε στη σεζόν χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες. Δεν είχε τίποτα να χάσει, εγώ είχα. Κοιτώντας πίσω, καταλαβαίνω πως η προσέγγισή μου ήταν μάλλον λάθος. Χαθήκαμε με τo setup στην αρχή, αλλά μετά βρήκαμε το βηματισμό μας. Αρχίσαμε από το μηδέν. Από το Καναδικό GP και μετά, το μονοθέσιο μού ταίριαζε και έκτοτε βελτιωνόμασταν συνεχώς.

«Στο Silverstone μπόρεσα να δείξω για πρώτη φορά ότι ένιωθα άνετα με το μονοθέσιο. Σε κάποια φάση, ο Kevin πήρε το setup μου.»