Πέντε θέσεις ποινή στον Verstappen, τρεις για τον Bottas


Από την 7η θέση θα ξεκινήσει το GP Κατάρ ο Max Verstappen, και από την 6η ο Valtteri Bottas για υπερβολική ταχύτητα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 21/11/2021

Στο τέλος του Q3, ο Pierre Gasly πέρασε άτσαλα από τα kerbs και είδε την εμπρός πτέρυγά του να σπάσει και να σκίζει το ελαστικό του, με αποτέλεσμα να κυματίσουν διπλές κίτρινες σημαίες για να προειδοποιηθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Verstappen, Bottas και Sainz, που οι αγωνοδίκες έκριναν αρχικά πως δεν μείωσαν ταχύτητα περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο.

Ως εκ τούτου, κλήθηκαν σε απολογία για να αποδειχθεί αν υπέπεσαν όντως σε παράπτωμα.

Οι ακροάσεις έγιναν νωρίτερα σήμερα στο paddock του Losail, με τους αγωνοδίκες να εκδίδουν τις αποφάσεις τους λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Max Verstappen πήρε 5 θέσεις ποινής γιατί κρίθηκε πως δεν ελάττωσε ταχύτητα στις διπλές κίτρινες σημαίες, ενώ είχε δει και τον Gasly στην άκρη της πίστας, όπως ανέφεραν στην ετυμηγορία τους οι αγωνοδίκες.

Ο Valtteri Bottas τιμωρήθηκε με 3 θέσεις ποινής, έχοντας παραδεχτεί μάλιστα πως δεν είδε καν την κίτρινη σημαία να κυματίζει. 

Τέλος, ο Carlos Sainz δεν τιμωρήθηκε, αφού σε αντίθεση με τους άλλους δύο οδηγούς, άφησε το γκάζι και μείωσε την ταχύτητά του περνώντας από το σημείο.