Περικοπές μισθών σε Russel-Latifi, σε αναγκαστική άδεια προσωπικό της Williams


Η Williams έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1, η οποία κάνει χρήση των ρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, θέτοντας σε αναστολή τις συμβάσεις μέρους του προσωπικού της μέχρι το τέλος Μαϊου

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/4/2020

Το… γαϊτανάκι από πλευράς ομάδων της Formula 1 το είχε ανοίξει την περασμένη εβδομάδα η McLaren, η οποία είχε ανακοινώσει περικοπή 30% στις αμοιβές των δύο πιλότων της, Carlos Sainz και Lando Norris, και προσωρινή αναστολή των συμβάσεων μέρους του προσωπικού της ομάδας για όσο διαρκέσει η κρίση λόγω κορωνοϊου.

Η δεύτερη ομάδα που υιοθέτησε αυτή τη λύση και αποφάσισε να αναστείλει τις συμβάσεις μέρους του προσωπικού της είναι η Williams. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε, παράλληλα, πως περικόπτονται κατά 20% οι αποδοχές των δύο πιλότων της, George Russell και Nicholas Latifi.

Τα μέτρα έχουν ισχύ έως το τέλος Μαϊου και ο στόχος είναι να μπορέσει η ομάδα να επιβιώσει υπό τις παρούσες ζοφερές οικονομικές συνθήκες. Άλλωστε η βρετανική νομοθεσία δίνει αυτό το δικαίωμα σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, ως εκ τούτου και οι ομάδες της Formula 1 μπορούν να κάνουν χρήση αυτού.

Να σημειωθεί πως εκκρεμεί μία συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων και την FIA, καθώς είναι πολύ πιθανό το cost cap που θα εφαρμοστεί από το 2021 να μειωθεί κατά 25 εκατ. δολάρια για μία σεζόν, δηλαδή να είναι 150 εκατ. δολάρια το 2021 και από το 2022 να επανέλθει στο αρχικώς συμφωνηθέν ποσόν των 175 εκατ. δολαρίων.