«Περίπατος» για τον Charles Leclerc το «Albert Park» (video)


Η πρώτη νίκη για το 2020 είναι γεγονός για τον Charles Leclerc, έστω και σε περιβάλλον… εικονικής πραγματικότητας, καθώς ο Μονεγάσκος είδε πρώτος την καρό σημαία στο virtual γκραν πρι Formula 1 της Αυστραλίας!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/4/2020

Ο Leclerc, ο οποίος μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, Arthur, ήταν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας της Ferrari, έδειξε από πολύ νωρίς τα… δόντια του στον αγώνα που διεξήχθη στην πίστα της Μελβούρνης, καθώς το σιρκουί του Βιετνάμ δεν συμπεριλαμβανόταν στο παιχνίδι «F1 2019» της Codemasters.

Εκμεταλλευόμενος την ποινή που επιβλήθηκε στον ταχύτερο των κατατακτήριων δοκιμών, Vhristian Lundgaard της Renault για παραβίαση των ορίων της πίστας, ο Leclerc βρέθηκε στην pole position του αγώνα.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα στο «Albert Park» ο Μονεγάσκος έκανε εξαιρετική εκκίνηση, υπερασπίστηκε τη θέση του και πριν καν συμπληρωθούν οι πρώτοι δύο από τους 29 γύρους του εικονικού γκραν πρι, είχε δημιουργήσει διαφορά άνω του 1,5 δευτερολέπτου από τον δεύτερο.

Σταδιακά αυτή η διαφορά μεγάλωνε, με τον Leclerc να βλέπει πρώτος την καρό σημαία, σχεδόν 10’’ μπροστά από τον Lundgaard. Ο Δανός πιλότος της Formula 2 κατάφερε να ανακάμψει οδηγώντας εντυπωσιακά κι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον George Russell της Williams να συμπληρώνει την τριάδα του πόντιουμ.

Ο Charles Leclerc, πάντως, το πανηγύρισε με την ψυχή του, κάνοντας αναρτήσεις στα social media, ενώ με το που ολοκληρώθηκε ο αγώνας έσπευσε να τηλεφωνήσει στον φίλο του George Russell για να τον συγχαρεί για το πρώτο… βάθρο της καριέρας του στη Formula 1. Έστω και… εικονικά!