Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Charlie Whiting


Τον αιφνίδιο θάνατο του αλυτάρχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, Charlie Whiting, ανακοίνωσε η FIA, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/3/2019

Σοκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 προκαλεί η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Charlie Whiting σε ηλικία 66 ετών.

Ο Βρετανός, ο οποίος κατείχε τη θέση του αλυτάρχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 από το 1997, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας εξαιτίας πνευμονικής εμβολής που υπέστη λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Jean Todt, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την ξαφνική απώλεια του Charlie Whiting καθώς και την ειλικρινή συμπαράστασή του στους φίλους και τους συγγενείς του εξηνταεξάχρονου Βρετανού.

"Η Formula 1 έχασε έναν πιστό φίλο και έναν χαρισματικό πρεσβευτή", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Jean Todt.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το αν ο θάνατος του Charlie Whiting πρόκειται να επηρεάσει τον προγραμματισμό του πρώτου Grand Prix της φετινής σεζόν, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.