Πιλότος αποκαλύπτει τη «βρώμικη πλευρά» της Formula 1


Η Formula 1 δεν είναι μόνον λάμψη, σαμπάνια και φωτογραφίες. Εχει και την αθέατη όψη της, η οποία είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτό που βλέπουμε οι περισσότεροι.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/12/2021

Ο Antonio Giovinazzi, μάλιστα, δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει πως είναι δυσαρεστημένος που η F1 έχει να κάνει πολύ με τα χρήματα. «Αυτή είναι η βρώμικη πλευρά της Formula 1 και δυστυχώς ήταν πάντα έτσι», δήλωσε ο Giovinazzi στην Corriere della Serra, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μπορέσω να σκεφτώ διαφορετικά γι' αυτό στο μέλλον».

Ο Giovinazzi θα παραμείνει ενεργός στο άθλημα και του χρόνου ως τρίτος οδηγός της Ferrari, μαζί με τον Mick Schumacher. Ο Valtteri Bottas θα πάρει τη θέση του Kimi Raikkonen. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Alfa Romeo έχει μια εντελώς νέα σύνθεση οδηγών, καθώς το μονοθέσιο τοπυ Ιταλού θα περάσει στα χέρια του Guanyu Zhou

Ήταν το όνειρο του Giovinazzi από νεαρή ηλικία να οδηγήσει μια μέρα στη F1, αλλά τώρα ξαφνικά τελειώνει. «Ήμουν απογοητευμένος και ήταν δύσκολοι μήνες» δήλωσε, καθώς μήνες πριν κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Alfa Romeo θα έδινε τη θέση του Ιταλού σε κάποιον άλλο.

Ο Giovinazzi, πάντως θα επικεντρωθεί στη Formula E την επόμενη χρονιά.