Πιλότος της Formula 1 «κατασκόπευσε» αντίπαλη ομάδα και μετέφερε τεχνογνωσία στη δική του!


Υπό διαφορετικές συνθήκες μπορεί να μιλούσαμε για ένα μεγάλο «σκάνδαλο» στη Formula 1, όμως επί του προκειμένου τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/12/2020

Κι αυτό διότι ο George Russell, περί ου ο λόγος, δεν «κατασκόπευσε» με δόλο τη Mercedes. Η ίδια η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, δίνοντάς του τη δυνατότητα να οδηγήσει την W11 στο Σακχίρ, του «αποκάλυψε» πολλά από τα «μυστικά» της.

Ο Russell, λοιπόν, μετέφερε κάποιες από τις… ανακαλύψεις του στην ομάδα με την οποία θα συνεχίσει να πορεύεται, την Williams. Όπως τόνισε ο αρχιμηχανικός της βρετανικής ομάδας, Dave Robson, «ο George με αυτά που έμαθε οδηγώντας το μονοθέσιο της Mercedes< μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά ώστε να γίνουμε καλύτεροι».

Πού επικεντρώνεται η «κατασκοπία» του Russell; Στον συμπλέκτη του μονοθεσίου, ο οποίος είναι διαφορετικός στη Mercedes σε σχέση με την Williams. «Αυτό που μας είπε είναι ότι μπορούμε να διαφοροποιήσουμε το πεντάλ του συμπλέκτη, ώστε να κάνουμε ακόμα καλύτερες εκκινήσεις. Σίγουρα μπορούμε να καθίσουμε μαζί και να δούμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα ποιες αλλαγές μπορούμε να κάνουμε» τόνισε ο Robson.