Πιλότος της Mercedes θεωρεί ότι ο τίτλος δεν χάθηκε στο Άμπου Ντάμπι!


Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 προσέφερε στους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο μια θεαματική μάχη για τον τίτλο. Αυτή η μάχη ολοκληρώθηκε στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, όπου ο Max Verstappen κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο τρίτος οδηγός της Mercedes, Stoffel Vandoorne αναφέρθηκε στο αμφιλεγόμενο τέλος της σεζόν.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/12/2021

Για τον Vandoorne, ο οποίος παρακολούθησε τη σεζόν από το στρατόπεδο της Mercedes, «ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε το πρωτάθλημα δεν είναι σωστός. Άλλαξε το αποτέλεσμα του αγώνα και μαζί με αυτό και το πρωτάθλημα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να το δεχθείς».

Πάντως, ο Βέλγος οδηγός διαφωνεί με τις δηλώσεις του Hamilton, ο οποίος υποστήριξε στο τέλος του αγώνα ότι το αποτέλεσμα χειραγωγήθηκε από τους αγωνοδίκες. «Δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα χειραγωγήθηκε. Νομίζω απλώς ότι το race control δεν ήθελε να τελειώσει ο αγώνας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Vandoorne διαφωνεί επίσης με τους ισχυρισμούς ότι ο Hamilton στερήθηκε τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του. Υποστηρίζει ότι μπορεί να του στέρησε τη νίκη επειδή δεν εφαρμόστηκαν πλήρως τα συνήθη πρωτόκολλα του αυτοκινήτου ασφαλείας, αλλά αυτό δεν ήταν καθοριστικό για το πρωτάθλημα. «Ο τίτλος δεν χάθηκε στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα,» τόνισε.

Επομένως, ο πρώην οδηγός της McLaren πιστεύει ότι ο Verstappen εξασφάλισε το πρωτάθλημα νωρίτερα στη σεζόν. «Ας μην ξεχνάμε ότι η Mercedes υπολειπόταν στην αρχή της σεζόν και δεν είχε ρυθμό απέναντι στη Red Bull Racing, η οποία το εκμεταλλεύτηκε αυτό ανοίγοντας τη διαφορά», δήλωσε ο Vandoorne.