Πλησιάζει η κρίσιμη συνεδρίαση του VW Group για την εμπλοκή του στην F1


Το Δ.Σ. του Volkswagen Group θα συνεδριάσει τον Νοέμβριο για να επισημοποιήσει την είσοδο των Porsche και Audi στη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/10/2021

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, το VW Group εξετάζει πιο σοβαρά από ποτέ την εμπλοκή του με τη Formula 1, μέσω των brands της Porsche και της Audi.

Τον περασμένο Ιούλιο, μάλιστα, εκπρόσωποι των δύο εταιρειών ταξίδεψαν ως το Spielberg της Αυστρίας για να μπορέσει να παρευρεθεί στην πρώτη συνάντηση της FIA και των κατασκευαστών κινητήρων για τους κανονισμούς του 2025-2026.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού f1-insider.com, ο γερμανικός κολοσσός θέλει να εμπλακεί στο σπορ και θα αποφασίσει επίσημα προς αυτήν την κατεύθυνση στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, εντός Νοεμβρίου.

Κομβικής σημασίας σε αυτήν την απόφαση είναι η συμφωνία όλων των συμβαλλόμενων μερών να αφαιρεθεί το MGU-H από το κινητήριο σύνολο ενόψει 2025, την ώρα που θα διατηρηθεί ο θερμικός V6 κινητήρας των 1,6 λίτρων, με ηλεκτροκινητήρα που θα συνεισφέρει στο 50% της συνολικής ιπποδύναμης της PU.

Το ίδιο δημοσίευμα προχωρά περαιτέρω, αναφέροντας πως η Audi πρόκειται να συνεργαστεί με τη Red Bull. Σύμφωνα με όσα γράφονται, οι δύο πλευρές επρόκειτο να συνεργαστούν το 2017, όμως το σκάνδαλο του dieselgate έδωσε τέλος στις βλέψεις των ανθρώπων στο Wolfsburg να μπουν στη Formula 1, και φυσικά τέλος στην όποια συμφωνία με την αυστριακή εταιρεία ενεργειακών ποτών.