Ποια είναι η πίστα που θα «υποδεχθεί» τη Formula 1 για πέμπτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο;


Το «τρίτο κύμα» του COVID-19 δύναται όπως επηρεάσει σημαντικά το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με την πίστα του Μπαχρέιν να… δίνει λύσεις!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/2/2021

Το 2020 η πίστα του Σακχίρ φιλοξένησε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και φέτος!

Η σεζόν θα ξεκινήσει –εκτός εξαιρετικού απροόπτου- το τριήμερο 26-28 Μαρτίου από το Μπαχρέιν, με τον δεύτερο αγώνα να διεξάγεται τρεις εβδομάδες αργότερα στην Ίμολα.

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ακόμα παραμένει «ανοιχτός», μιας και δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η πίστα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα της Κυριακής του Πάσχα (2 Μαϊου).

Η αρχική σκέψη ήταν ο εν λόγω αγώνας να διεξαχθεί στην Πορτογαλία, όμως η εξαιρετικά δυσχερής κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Ιβηρικής αναφορικά με τον COVID-19, οδηγεί τη Liberty Media σε αλλαγή πλάνων.

Η λύση της διεξαγωγής δεύτερου αγώνα στο Σακχίρ, στις 2 Μαϊου, προκρίνεται ως η ιδανικότερη από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεδομένων των διαφορετικών χαράξεων που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη πίστα.

Σε μια τέτοια περίπτωση το Σακχίρ θα υποδεχθεί για… πέμπτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο τη Formula 1, καθώς το 2020 διεξήχθησαν εκεί αγώνες στις 29 Νοεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου, το 2021 θα διεξαχθεί εκεί η πρεμιέρα στις 28 Μαρτίου, ενώ το τριήμερο 12-14 Μαρτίου το Μπαχρέιν θα φιλοξενήσει και το μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών για το 2021!